Sepp Kuss na eerste zege voor LottoNL-Jumbo: “Voelt heel speciaal”

Sepp Kuss na eerste zege voor LottoNL-Jumbo: “Voelt heel speciaal”

foto: Sirotti

donderdag 9 augustus 2018 om 08:20

De 23-jarige Sepp Kuss kende moeilijke eerste maanden bij LottoNL-Jumbo, maar liet in de tweede etappe van de Tour of Utah zijn klasse zien. De Amerikaan wist een solo van vijftig kilometer af te ronden, goed voor zijn eerste profzege. Zijn landgenoot Neilson Powless bezorgde de Nederlandse WorldTour-ploeg zelfs een heus één-tweetje. “Het voelt heel speciaal om hier te winnen”, zo blikt Kuss terug op het digitale huis van zijn werkgever.

Kuss viel aan op de laatste beklimming van de dag, Mount Nebo, om vervolgens stand te houden in de razendsnelle finale. “Ik voelde me erg goed. Ik wist dat ik op de beklimming iets kon forceren. Toen iemand anders aanviel, kon ik gemakkelijk volgen. Ik hoopte eigenlijk dat er meer renners konden volgen, maar uiteindelijk bleef ik alleen over.”

‘Ik had in de finale vooral tegenwind, maar het lukte me toch om stand te houden. Het voelt geweldig om mijn eerste profoverwinning te boeken voor LottoNL-Jumbo”, is de jonge klimmer in de wolken.

Ploegleider De Haan: “Sepp is de sterkste klimmer van het veld”
“Sepp heeft aangetoond de sterkste klimmer van het veld te zijn”, stelt ploegleider Sierk-Jan de Haan onomwonden.  “De laatste veertig kilometer verliepen in dalende lijn, maar het was toch zwaar door de tegenwind en de korte steile klimmetjes. Het is een schitterende prestatie, als je dan een solo kunt afronden van vijftig kilometer.”

“Ik ben onwijs trots op mijn renners”, verwijst hij ook naar de prestaties van Powless en bergkoning Daan Olivier. De zegeteller van LottoNL-Jumbo staat dit seizoen alweer op 24 overwinningen.

Dit artikel delen:

8 Reacties

jvh93 9 augustus 2018 om 08:27

De komst van Sierk-Jan de Haan en Grischa Niermann zijn ook wel echt een verrijking voor TLJ hoor. Beiden zijn sterk met jonge renners en tactisch zijn ze ook goed bezig. Mooi om te zien!

JaBo 9 augustus 2018 om 09:26

TLJ doet het goed daar. Wat is de achtergrond van Sierk Jan de Haan?

Rico. 9 augustus 2018 om 10:04

Kuss op cyclingnews ook erg positief over de ploeg.

Romāns Vainšteins 9 augustus 2018 om 11:32

Goh

kelderfan 9 augustus 2018 om 11:35

@jvh93
Die twee teamleiders zijn zeker een verrijking voor ’t team; maar vlak Zeeman in deze niet uit, want volgens mij zijn Merijn Zeeman en Grisha Niermann de mannen, die Sepp Kuss hebben gehaald. Het is een hele mooie zege geworden. In de laatste rit mag Sepp Kuss nog eens aan de bak. Hopelijk is Koen Bouwman dan ook weer in orde.

maklukzat 9 augustus 2018 om 12:01

Het is makkelijk scoren met jonge renners. Wil niet direct zeggen dat de ploegleider dan zoveel beter is dan andere ploegleiders.

tvm 9 augustus 2018 om 12:10

@kelderfan,
De laatste rit? Ik zou vooral naar rit 5 kijken…

Emergo 9 augustus 2018 om 12:17

@Maklukzat “Makkelijk scoren met jonge renners” Ja, ja.

Headlines

Materiaalzone

Populair