Sepp Kuss (LottoNL-Jumbo) verstevigt leiding in Utah: “Zeer trots op deze geweldige ploeg”

zondag 12 augustus 2018 om 10:58
Sepp Kuss (LottoNL-Jumbo) verstevigt leiding in Utah: “Zeer trots op deze geweldige ploeg”

foto: Sirotti

Sepp Kuss staat in de Tour of Utah nog steviger aan de leiding dankzij zijn tweede ritzege. De 23-jarige Amerikaan was gisteren overduidelijk de sterkste in de rit naar Snowbird Mountain. De Amerikaan neemt ook de leiding in het bergklassement over van Daan Olivier.

In een reactie op de website van zijn ploeg is hij bijzonder lovend over het werk van zijn teamgenoten. “Alle lof voor de ploeg vandaag. Ze hebben echt geweldig gereden. De ploeg had alles onder controle vanaf de start. Ze zijn meegegaan in omvangrijke kopgroepen en hebben mij de hele dag goed van voren gehouden.”

“Ook op de beklimmingen kwamen we nooit in de problemen. Iedereen heeft zijn steentje bijgedragen en zichzelf overtroffen vandaag. Het gaf mij zeker extra motivatie om voor de etappezege te gaan en hun daarvoor te belonen. Ik ben zeer trots op deze geweldige ploeg.”

“Deze zege is er één voor de hele ploeg hier”, aldus ploegleider Sierk Jan de Haan. “Iedereen heeft maximaal gereden. Daarop moest Sepp het afmaken en dat gaf hem ook de boost om te winnen. Ik kan niet meer dan trots zijn.”

Dit artikel delen:

15 Reacties

ghostwriter 12 augustus 2018 om 11:00

Ik kon jammer genoeg niet kijken. Heeft iemand een link naar waar ik de etappe (of grote delen daarvan) terug kan zien?

Poeksel 12 augustus 2018 om 11:06

http://tiz-cycling.racing/videos/tour-of-utah-2018-stage-5-full-stage/ (wel veel ads)

Eurosportplayer kun je het ook terugkijken (abbo nodig).

Hoogtepunten komen later vandaag op https://www.youtube.com/user/inCycleTV

vlek 12 augustus 2018 om 11:08

Beetje overdreven misschien om te doen alsof iedereen zichzelf heeft overtroffen, maar ze m
hebben verder natuurlijk alle reden om trots te zijn over het relatieve gemak waarmee ze de laatste dagen de leiderstrui hebben verdedigd. Gisteren vooral positie dat Bouwman weer een beetje zijn benen terug had.

@ghostwriter; tiz cycling heeft hem staan.

OscarV 12 augustus 2018 om 11:42

Poetsen, die link geeft bij mij allerlei waarschuwingen voor virussen e.d. Ik wacht wel tot de beelden op YouTube staan…

assen 12 augustus 2018 om 12:03

Tiz-cycling is wel ok hoor.

Ik heb de laatste beklimming live gezien. Vreemde gewaarwording. Kuss werd in het begin aangevallen en reageerde gemakkelijk en gelaten, terwijl anderen op hun limiet leken te zitten. Vreemd ook dat Kuss even op kop ging rijden van de kopgroep en de meesten zaten op hangen en wurgen erbij. Toen zette hij aan en liet iedereen staan.
Ook opvallend en vreemd; ENORME verschillen die ontstonden en het een voor een binnen druppelen van renners. Raad aan het even te herbekijken.

Emergo 12 augustus 2018 om 12:16

@Assen Wat is er vreemd ?? Of suggereer je iets ??

Gonzalez_de_Galdeano 12 augustus 2018 om 12:18

Het blijkt maar weer dat je niet de sterkste ploegen en grooste namen nodig hebt om echt te genieten van een wedstrijd. Slotklim was heel gaaf om te zien in de ronde van Burgos trouwens ook.

ah-ja 12 augustus 2018 om 12:31

Koerste lekker arrogant, niet zo maar een coureur

Jandepandaman 12 augustus 2018 om 12:40

@assen
Heeft niks met vreemd te maken. Maar te meer met het deelnemersveld, gewenning aan hoogte en zijn stijgende lijn in de ontwikkeling.

OT: Dominant en zelfverzekerd gereden, zat ook helemaal stuk de laatste 2km, dik verdiende zege!

achtpuntzes 12 augustus 2018 om 13:01

Prachtige overwinning en ook wat een mooie stijl op de fiets!

NDI22 12 augustus 2018 om 13:03

@assen
Het is ook geen WT, waar iedereen nog zo snel mogelijk binnen wil zijn voor de punten. Daarbij was het man tegen man doordat EF het al zo snel liet ontploffen.

Olly 12 augustus 2018 om 16:06

LJnl begint langzaam aan een ploeg te worden die meedoet om de meeste overwinningen dit seizoen binnen te harken. Op QS na dan natuurlijk want die zijn buitenaards.
Heeft iemand cijfers om dit te staven, of zit ik ernaast?
De gemiddelde leeftijd van de ploeg in Utah is volgens mij ook niet hoger dan 23 jaar of zoiets. :-)

osca freire gomez 12 augustus 2018 om 17:41

@Olly QS is inderdaad buitenaards. 53 overwinningen, dan Sky met 36, Mitchelton met 30 en Lotto Jumbo met 25. https://www.procyclingstats.com/rankings/me/wins/teams

DaveEvans 12 augustus 2018 om 22:16

Oh ja, op Eurosport 2 hé?

Mwielerfan 12 augustus 2018 om 22:45

Wat een clichés en blabla uitspraken. Omdat de toppers dit soort dingen zeggen doet hij het ook nu. Jammer want je kunt ook je emoties laten spreken en nog steeds je ploegenoten complimenteren.
Best aardige renners erbij in de top 10.

Volg hier

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair