Sepp Kuss: “Het was echt een speciale week”

maandag 13 augustus 2018 om 09:02
Sepp Kuss: “Het was echt een speciale week”

foto: Sirotti

Met drie ritzeges en de eindoverwinning in zowel het algemeen klassement als het bergklassement had de Tour of Utah niet beter kunnen verlopen voor LottoNL-Jumbo-renner Sepp Kuss. “Deze week was echt geweldig. Het was echt een speciale week”, laat hij weten op de website van zijn ploeg.


De 23-jarige Amerikaan had nog nooit gewonnen op professioneel niveau voorafgaand aan de Amerikaanse rittenkoers, toch had hij vooraf al wel een goed gevoel. “Ik wist dat ik in een goede vorm verkeerde en ik had redelijk veel zelfvertrouwen voor deze wedstrijd. Maar dat ik hier drie etappes win en het eindklassement is echt geweldig”, aldus een blije Kuss.

Ondanks twee eerdere ritzeges en een stevige voorsprong in het algemeen klassement, koos Kuss toch voor de aanval in de laatste etappe. “Halverwege de etappe voelde ik dat ik goede benen had. Daarop besloot ik om op de slotklim maar te gaan aanvallen. In de afdaling heb ik het dan op safe gespeeld maar dat was genoeg voor de winst”, licht de Amerikaan zijn aanvallende tactiek toe.

Met een vierde plaats in het ploegenklassement presteerde de hele LottoNL-Jumbo-formatie prima in de Amerikaanse rittenkoers. “De ploeg reed vandaag erg sterk net zoals deze hele week. Ik kan ze niet genoeg bedanken”, benadrukt Kuss de sterkte van de ploeg.  “Deze overwinningen zijn voor mijn ploeggenoten en de staf want zonder hun had ik dit nooit gekund.”

Dit artikel delen:

7 Reacties

Silent Hill 13 augustus 2018 om 09:18

Rijdend zoals Yates in de Giro: een klasse beter dan de rest, en er vol voor gaan zolang het lukt.

wielrenner 13 augustus 2018 om 09:26

Ja prachtig toch, maar in de vuelta zal het andere koffie worden, dan rijden ze gewoon weer in het “treintje”.

Niklas 13 augustus 2018 om 10:36

Met het aanvallend koersen van de laatste maanden zou het weleens de missie van TLJ kunnen worden om treintjes te ontregelen. Andere koffie? Jazeker, maar in die missie past Kuss prima. Evenals Bennett en Kruijswijk. Ik kijk alweer uit naar de Vuelta.

achterhoeker 13 augustus 2018 om 10:39

Super genoten van zijn optreden en zijn stijl…zag er allemaal heel relaxed uit alsof ie op zn gemakkie reed en de anderen vol op het maximum stuk gaan…benieuwd naar de Vuelta, geen slechte knecht lijkt me

kelderfan 13 augustus 2018 om 11:27

Sepp Kuss was echt de beste in Utah en het is een goede zaak, dat hij naar de Vuelta gaat.
Als maatje van Bennett moet dat toch goed gaan. Hij heeft wel een punt, dat hij van week tot week moet kijken. Hij moet net als Roglic 3 weken aankunnen.

vanSpringel 13 augustus 2018 om 18:10

Eerst hebben we de suprematie van Sky gehad, en straks is Lotto Jumbo de locomotief in de ronde van Spanje.

skylimit 13 augustus 2018 om 19:01

In de schaduw van de “suprematie” van Sky presteert TLJ opvallend goed, terwijl het toch als een lelijk eendje in de protour werd/wordt beschouwd;) Prestaties van Sky worden daarentegen weer skepsis bekeken….maar een Kuss die opeens 3 etappes en de eindoverwinning pakt is “buitengewoon” normaal…. appeltje eitje…

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.

Headlines

Materiaalzone

Populair