Sep Vanmarcke zakte erdoor op Molenberg: “Ik hou het op een offday”

Sep Vanmarcke zakte erdoor op Molenberg: “Ik hou het op een offday”

foto: Cor Vos

zaterdag 2 maart 2019 om 19:15

Verrassend. Sep Vanmarcke gaf in de voorbereidingswedstrijden een uitstekende indruk, maar zakte in de Omloop compleet door het ijs. “Een verklaring heb ik hier niet voor. Ik hou het op een offday”, vertelt de kopman van EF Education First.

Het was op de Berendries dat we Sep Vanmarcke in de achtergrond volledig zagen parkeren. “Maar het onheil was al vroeger geschied. Op de Molenberg zakte ik er al helemaal door”, vertelt Vanmarcke in Ninove. “Ik kon gewoon niet volgen. Geen excuses.” Wat er aan de hand is, daar heeft ook de West-Vlaming het raden naar. “Ik heb geen flauw idee. Tot dan had ik geen probleem, al merkte ik onderweg wel dat mijn hartslag hoger was dan normaal.”

Vanmarcke raapte nog zijn laatste restje krachten bijeen om ploegmakker Sebastiaan Langeveld bij te staan in de achtervolging op de kopgroep. Op de Berendries was het helemaal over en out. De kopman van EF Education First bolde in Ninove binnen in een groepje op meer dan zes minuten van winnaar Stybar, maar weigert zich voorlopig zorgen te maken. “Mijn voorbereiding was prima. Ik verzamelde in het verleden nog nooit zulke goede resultaten. Daarom hou ik het vandaag ook op een offday. Ik heb geen andere verklaring.”

Morgen in Kuurne is Vanmarcke er niet bij. Zijn volgende wedstrijd is Tirreno Adriatico.

Dit artikel delen:

6 Reacties

sjoerdtjen 2 maart 2019 om 21:40

Hoop het voor hem en voor de koers.
Professionele reactie, op naar de volgende koers!

0
vlek 2 maart 2019 om 21:43

Staat waarschijnlijk op het punt ziek te worden.

0
Mwielerfan 3 maart 2019 om 10:11

Zoiets ligt wel voor de hand nu je het zo zegt

0
Polleke 2 maart 2019 om 23:13

Hij gaf op voorhand al aan met een “andere mindset” te starten.. en zijn vormpeil uit te stellen….wat natuurlijk je reinste kolder is in zijn geval, zijn seizoen bestaat uit 8 koersen, nu nog 7…..

0
Scott Sunderland 3 maart 2019 om 00:52

Een goede Vanmarcke mag hier niet uit de wielen worden gereden. Zou mij niet verbazen als hij een beginnende griep heeft. Zo zie je maar hoe snel je van heel optimistisch over je kansen naar vraagtekens over de vorm / gezondheid kunt gaan.

0
john 3 maart 2019 om 09:40

ins kijken hoe vaak gaan we dit nog lezen dit jaar ,vaker dan we denken

0

Headlines

Populair

Materiaalzone