Sep Vanmarcke wint oefenkoers in Outrijve

zondag 5 juli 2020 om 19:09
Sep Vanmarcke wint oefenkoers in Outrijve

foto: Cor Vos (archief)

Terwijl veel aandacht uitging naar de GP Vermarc Sport in Rotselaar, met heel veel profs aan de start, wist Sep Vanmarcke in Outrijve (West-Vlaanderen) een oefenkoers te winnen. De kopman van EF Pro Cycling kwam na een wedstrijd van 113 kilometer solo over de streep.

Vanmarcke had na 2 uur en 17 minuten een gemiddelde snelheid van 48,7 kilometer per uur op de teller staan. In het West-Vlaamse dorp eindigde Franklin Six, neefje van Frank Vandenbroucke, van Bingoal-Wallonie Bruxelles als tweede. Hij won de sprint van de achtervolgende groep, voor Niels Merckx. Vanmarckes ploeggenoot Jens Keukeleire zat ook in die achtervolgende groep en werd elfde.

Zaterdag stond Sep Vanmarcke nog aan het vertrek van de oefenkoers in Wortegem-Petegem, maar die wedstrijd werd na nog geen twee rondes afgelast door een hartstilstand bij Niels De Vriendt. De nog maar 20-jarige Belg overleefde dat niet.

Dit artikel delen:

6 Reacties

girardengo 5 juli 2020 om 20:04

De namen die hij voorblijft…

0
Kevin Lowagie 6 juli 2020 om 07:20

Als je in deze wind 48.7 moyenne haalt, dan was dit geen zondagvoormiddagritje.

0
AWestie 6 juli 2020 om 07:47

Die eerste zin loopt voor geen meter. Ik moest hem drie keer lezen.

0
Ligthning 6 juli 2020 om 10:03

@AWestie
Is een normale zin in de Nederlandse taal. Probleem is dat in het onderwijs bijna geen enkele aandacht meer gaat naar zinsontleding. Enkel nog het gemakkelijke werk, de gsm- en internettaal. Van het ogenblik dat een zin een bijzin bevat, hier nog netjes afgeboord door komma’s, blijkt hoe groot de taalarmoede bij sommigen is.

0
klootje kriekeljon 6 juli 2020 om 10:37

Je leert op een opleiding journalistiek wel degelijk al vroeg zaken zoals bijvoorbeeld hier (een tangconstructie) te voorkomen, in het kader van het leesgemak. Kan het anders, zodat het net wat makkelijker leest? Doe het dan.

Mij stoort het het niet maar reageerder heeft wel degelijk een punt(je).

Edit: https://nl.m.wikipedia.org/wiki/Tangconstructie

0
sooike 6 juli 2020 om 10:09

Misschien een leescursusje ?

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone