Sep Vanmarcke kopman van Israel Start-Up Nation in Parijs-Roubaix

vrijdag 1 oktober 2021 om 11:44
Sep Vanmarcke kopman van Israel Start-Up Nation in Parijs-Roubaix

foto: Cor Vos

Israel Start-Up Nation schuift in Parijs-Roubaix Sep Vanmarcke naar voren als kopman. Het is geen geheim dat Parijs-Roubaix de favoriete klassieker is van de 33-jarige Belg. In 2013 werd Vanmarcke al een keer tweede op de wielerbaan van Roubaix, na een verloren sprint tegen Fabian Cancellara.

Hij stond al een keer op het podium en was drie keer vierde, maar winnen deed Sep Vanmarcke nog nooit. In 2019 zag de Belg van Israel Start-Up Nation zijn kansen in rook opgaan door een kapot versnellingsapparaat: wéér vierde. Iets wat soms nog weleens aan hem knaagt, zei hij dit voorjaar in een interview met Het Nieuwsblad. “Omdat ik die dag voelde dat ik fysiek genoeg over had om te winnen.” Zondag is er weer een kans om zijn wielerdroom waar te maken.

Zijn ploeggenoot Mads Würtz Schmidt won de junioreneditie van Parijs-Roubaix in 2012 en zal maar wat graag hetzelfde doen bij de profs. Ook Guillaume Boivin is een renner om in de gaten te houden. De sterke Canadees is de laatste weken prima op dreef en werd na het grote geweld keurig zeventiende op het WK in Leuven. Met Rudy Barbier en Hugo Hofstetter staan er ook nog twee snelle Fransen aan het vertrek die wel een eindje over kasseien kunnen rijden.

Ook Tom Van Asbroeck beschikt over de nodige ervaring in Parijs-Roubaix. Een andere Belg, Jenthe Biermans, is de zevende en laatste renner van Israel Start-Up Nation voor de Noord-Franse klassieker.

Selectie Israel Start-Up Nation voor flag-fr Parijs-Roubaix (zondag 3 oktober) 
flag-fr Rudy Barbier
flag-be Jenthe Biermans
flag-ca Guillaume Boivin
flag-fr Hugo Hofstetter
flag-dk Mads Würtz Schmidt
flag-be Tom Van Asbroeck
flag-be Sep Vanmarcke


Voorbeschouwing: Parijs-Roubaix 2021
Deelnemerslijst Parijs-Roubaix 2021

Dit artikel delen:

5 Reacties

Mwielerfan 1 oktober 2021 om 11:58

Toch ooit bijna gewonnen, zeer goede kasseien rijder maar geen wapen. Beetje de langzamer versie vans stybar

0
Turtlehead 1 oktober 2021 om 12:20

ooit bijna, maar ook toen ooooo zo ver ervan af.
Iedereen eraf gereden, alleen voorop, maar niet in staat om hard door te blijven rijden en dat heb je wel nodig (en toen won Degenkolb tot ieders verrassing).

PS. Ik zal overigens zeer hard juichen als hij het wél flikt.

0
Mwielerfan 1 oktober 2021 om 13:25

Ook degene die boonen van z’n 5de kassei hield, door boonen in te sluiten. En boonen had de benen niet om in het laatste mini stukje nog helemaal langs hayman te komen, moet ook gezegd

0
bloemist 1 oktober 2021 om 16:48

In 2016 toen M, Hayman won reed Sep even alleen voorop in volle finale maar zijn inspanning droeg niet ver genoeg,

0
KnightBiker 1 oktober 2021 om 17:59

Vaker dan 1 keer dichtbij de beslissende move geweest, maar echt dicht bij was toch pas de Mano A Mano tegen Cancellara, dat was op het randje, zeker als je zag hoe Cancellara toen van z’n fiets geholpen moest worden.
Als ik iemand 1 overwinning mag geven, dan is het parijs-Roubaix aan deze renner.

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone