Sentjens: “Grootste fout in mijn leven gemaakt”

vrijdag 10 september 2010 om 19:40

Vanochtend speelde hij nog de vermoorde onschuld, maar tegelijkertijd was Roy Sentjens zijn bekentenis op papier aan het zetten. De op epo betrapte Belg heeft op zijn site een bericht geplaatst waarin hij toegeeft doping te hebben gebruikt.

“Ik beleefde afgelopen winter mijn diepste dal”, verklaart de ooit zeer talentvolle belofte. “Ik kreeg te kampen met privé-problemen, ik geraakte verwikkeld in een echtscheiding. Ik kon niet trainen zoals het hoorde. […] Ik trainde en koerste altijd achter de feiten aan, waardoor mijn frustratie groter en groter werd. De ziekte speelde ook nog een rol in mijn hoofd, hoe kon ik ooit het topniveau halen?”

Het jaar verloopt voor Sentjens erg slecht. Doordat hij geen verbetering kan bewerkstelligen, raakt hij naar eigen zeggen in een depressie. “Dan heb ik de grootste fout van mijn leven gemaakt, ik heb me laten meeslepen door de druk en de verwachtingen die ik en iedereen nog steeds had. Ik wou een contract, ik had een nieuwe woonst, een zoon, een wagen en wou terug een nieuw leven starten.”

“Ik ben in een roes in mijn auto gestapt, naar Barcelona gereden, geparkeerd in het centrum, verscheidene apothekers binnengelopen waar ik epo zou kunnen vinden en bij de tweede had ik al prijs. Ik ben er mee naar huis gereden, ik wil je niet zeggen wat er allemaal door mijn hoofd ging. Op 16 augustus kreeg ik controle, ik wist toen meteen al dat het fout zat maar kon tegen niemand wat vertellen. Ik heb dus op woensdag 8 september de laatste wedstrijd van mijn leven gereden.”

Met drie uitroeptekens maakt de 29-jarige Vlaming duidelijk dat het over is. “Ik zet hierbij dan ook definitief een punt achter mijn carriere als profrenner!!! Het b-staal zal ik niet aanvragen omdat ik weet wat de uitslag hiervan is. Ik weet dat ik veel mensen kwets en wil me ook excuseren aan iedereen die in me geloofde. Ik heb verkeerd gehandeld en zal hiervan de gevolgen dragen.”

Dit artikel delen:

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone