Sénéchal kreeg kans van Jakobsen: “Fabio zei dat ik moest sprinten”

vrijdag 27 augustus 2021 om 17:55
Sénéchal kreeg kans van Jakobsen: “Fabio zei dat ik moest sprinten”

foto: Cor Vos

Dat Deceuninck-Quick-Step de dertiende etappe van de Vuelta zou winnen, lag in de lijn der verwachting. Dat Florian Sénéchal de winnaar zou zijn, dat niet. Hij kreeg in volle finale te horen dat hij mocht sprinten. “Fabio Jakobsen zei over de radio dat hij een lekke band had, volgens mij”, aldus Sénéchal.

“We deden perfect werk voor Fabio”, legt de Franse hardrijder uit. “Hij zei over de radio dat hij een lekke band had, volgens mij. En dat we een gat hadden en dat ik moest sprinten. Bert (Vanlerberghe, red.) deed daarna goed werk. Ik wist rustig te blijven en heb daarna alles gegeven in de laatste kilometer.”

Na een versnelling van Alexander Krieger was het Sénéchal die Matteo Trentin wist te verslaan in een sprint met twee. Voor Sénéchal zelf was het ook een verrassing van jewelste. “Ik kan het nog niet geloven op dit moment”, lacht hij. “Het is te gek. Ik dacht dat iemand mij nog wel zou inhalen, Démare of Matthews… Maar niemand kwam langszij. Ik ben de ploeg heel dankbaar. Zij deden geweldig werk en ben de gelukkige vandaag. Ik ben heel blij voor mijn familie, vrienden en mijn vrouw.”

Dit artikel delen:

7 Reacties

HSV 27 augustus 2021 om 17:59

Nee, het was Krieger die een gaatje sloeg niet Modolo, die kon zijn leadout niet volgen.

Romāns Vainšteins 27 augustus 2021 om 18:08

Senechal is ook echt een voorbeeld van hoe veel dedicatie en teamgeest Lefevere uit zijn coureurs weet te halen, in mijn virtuele fantoomploeg zou ik hem als een van de eersten opnemen. Mooi coureur en tof dat hij zelf eens aan de bloemen mag.

Klerenhangerfan 27 augustus 2021 om 18:10

Geen lekke band, maar lekke benen. @FabioJakobsen: “I tried to close the gap but I couldn’t. I didn’t have the legs to sprint, so I told Florian he should do the sprint”

Romāns Vainšteins 27 augustus 2021 om 18:15

Ok,.. tsja kan gebeuren. Als ie echt zo leeg is moet je trouwens nog even nagaan in hoeverre je per se die puntentrui hebben wil. Ik zag nog nare etappes in de planning staan.

drethehague 28 augustus 2021 om 11:13

Precies dat wist hij echt wel omdat een interview later is . En de groene trui is belangrijk . Wanneer hij zegt dat ze benen op zijn word hij meer aangevallen

Dion 27 augustus 2021 om 18:20

Demare en Matthews deden niet echt mee vandaag. Daar is het beste ook wel af.

Turtlehead 27 augustus 2021 om 19:02

… dan kun je beter twee keer een en twee keer twee zijn, dan nul keer niks.

Laatste nieuws

Materiaalzone