Sels soleert naar winst in Leuven

Sels soleert naar winst in Leuven

foto: Nick Doup/Wielerflits

zondag 7 januari 2018 om 14:30

Loes Sels heeft de vijfde wedstrijd van de Soudal Classics gewonnen. In Leuven soleerde ze vanuit de startblokken naar winst, voor Thalita de Jong en Ceylin del Carmen Alvarado.

In Leuven begon Sels na de start aan een solo, net daarachter vormde in eerste instantie een groepje met Ellen Van Loy en De Jong die konden volgen. Aan het eind van de eerste ronde was Sels eenzame leider, in de achtervolging streden Van Loy en Alvarado om het overige eremetaal. Niet ver daarachter reed De Jong met ploeggenote Manon Bakker.

In de derde ronde wist Van Loy weg te rijden bij Alvarado. Sels behield haar voorsprong terwijl in de achtergrond respectievelijk Van Loy, Alvarado en De Jong alledrie solo aan het achtervolgen waren. Ronde vijf zouden de drie achtervolgers echter samen aanvatten. Door een valpartij was Manon Bakker toen al niet meer vooraan in beeld.

Terwijl Sels haar voorsprong bleef uitbouwen poogde De Jong meerdere malen de concurrentie achter te laten. Samen met Alvarado wist ze weg te rijden bij Van Loy. In de voorhoede had Sels de strijd om de winst echter al lang beslecht. In een laatste oplopende sectie richting de finish reed De Jong naar het zilver voor Alvarado die op een derde plek eindigde.

Soudal Classics Leuven
Uitslag Elite vrouwen

1. flag-be Loes Sels
2. flag-nl Thalita de Jong
3. flag-nl Ceylin del Carmen Alvarado
4. flag-be Ellen van Loy
5. flag-be Joyce Vanderbreken
6. flag-nl Denise Betsema
7. flag-be Karen Verhestraeten
8. flag-nl Manon Bakker
9. flag-us Elle Anderson
10. flag-nl Linda van Anrooij

Uitslag junioren
Jarno Bellens wist bij de junioren de winst op te eisen. Vanaf het begin zette hij de concurrentie onder druk. Zo reed hij halfweg cross solo aan de leiding, een voorsprong die hij niet meer weg gaf. Gerben Kuypers wist beslag te leggen op de tweede plek. Xander Geysels sprintte in extremis naar een derde plek. Bij de nieuwelingen won Dante Coremans, voor Arne Baers en Jelle Harteel.

Dit artikel delen:

5 Reacties

lodjan 7 januari 2018 om 14:50

Edit redactie: bedankt, aangepast

wielrenner 7 januari 2018 om 16:15

Thalita al weer op het podium, dat zal haar plezieren.

Guushovd 7 januari 2018 om 16:17

Alvarado toont haar talent ook, is pas 19

Kaunertal 7 januari 2018 om 18:55

Thalita de Jong wellicht op weg naar het laatste WK-ticket, mede door de dip van Marianne Vos?

Mwielerfan 7 januari 2018 om 19:17

Mooi verslag. Was op stap vanmiddag dus alleen de pre race interviews kunnen zien. Weet nu niet alleen resultaat maar ook echt de race! Wf gaat vooruit

Volg hier

Headlines

Materiaalzone

Populair