Selectie EOLO-Kometa compleet na aantrekken Mattia Bais

donderdag 24 november 2022 om 09:26
Selectie EOLO-Kometa compleet na aantrekken Mattia Bais

Mattia Bais, met in wiel Filippo Tagliani - foto: Cor Vos

EOLO-Kometa heeft zijn selectie voor het nieuwe seizoen helemaal rond. De Italiaanse ploeg heeft vandaag met Mattia Bais nog een laatste renner aangetrokken. De 26-jarige renner komt over van Drone Hopper-Androni Giocattoli en koerst in 2023 dus aan de zijde van zijn jongere broer Davide.

Davide Bais koerst al sinds 2021 voor EOLO-Kometa en in 2023 zal ook Mattia uitkomen voor de formatie van Alberto Contador en Ivan Basso. Mattia Bais maakte in 2020 zijn profdebuut voor Androni Giocattoli. De ploeg van de excentrieke teambaas Gianni Savio verkeert nu alleen in financiële moeilijkheden en zal in 2023 naar alle waarschijnlijkheid, als een soort overbruggingsjaar, uitkomen op continentaal niveau.

Mattia Bais zal komend jaar wel gewoon als prof actief zijn, nu hij een contract heeft getekend bij EOLO-Kometa. De Italiaan staat te boek als een echte rasaanvaller. Dit liet hij de voorbije jaren zien in onder meer de Giro d’Italia. Zo kroonde hij zich in de laatste Giro tot winnaar van het Fuga Bianchi-klassement. Dit is een nevenklassement gebaseerd op het aantal kilometers in de aanval.

Groot verloop 
EOLO-Kometa, de nieuwe ploeg van Bais, begint straks met twintig renners aan het nieuwe seizoen. De formatie wist zich eerder al te versterken met Andrea Garosio, Andrea Pietrobon, Davide Piganzoli, Simone Raccani, Javier Serrano en Fernando Tecero. Daar staat dan weer het vertrek van Mark Christian, Márton Dina, Alessandro Fedeli, Sergio García, Arturo Grávalos, Edward Ravasi, Alejandro Ropero, Diego Rosa en Daniel Viegas tegenover.

Selectie flag-it EOLO-Kometa voor 2023 
flag-it Vincenzo Albanese
flag-it Davide Bais
flag-it Mattia Bais
flag-it Simone Bevilacqua
flag-it Alessandro Fancellu
flag-hu Erik Fetter
flag-it Lorenzo Fortunato
flag-it Andrea Garosio
flag-it Francesco Gavazzi
flag-it Giovanni Lonardi
flag-it Mirco Maestri
flag-es Alex Martin
flag-es David Martin
flag-it Andrea Pietrobon
flag-it Davide Piganzoli
flag-it Simone Raccani
flag-it Samuele Rivi
flag-es Javier Serrano
flag-es Diego Pablo Sevilla
flag-es Fernando Tecero

Aantal renners: 20

Dit artikel delen:

1 Reactie

Bielefeld, Nordrhein-Westfalen 24 november 2022 om 12:40

Leuk voor kleinere wedstrijden. Met Fortunato en Albanese hebben ze toch semi kopmannen in huis. Verder geen ploeg om héél enthousiast van te worden, wat mij betreft. Maar prima voor het Italiaanse wielrennen.

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone