Seingevers boos op De Cauwer

donderdag 25 maart 2010 om 12:55

De seingevers dreigen de Ronde van Vlaanderen te gaan boycotten. Dit naar aanleiding van uitlatingen van voormalig Belgisch bondscoach José De Cauwer tijdens de uitzending van Dwars door Vlaanderne op Sporza.

Tijdens Dwars door Vlaanderen reden er drie renners op een paatlje waar geen seingever stond. De Cauwer verwees daarnaar en dat er wel één aan de andere kant stond.

Hier is de baas van de seingevers, Johan Kesteloot, erg boos over. “Als De Cauwer tijdens de uitzending van de E3-Prijs zaterdag zijn excuses niet aanbiedt, dan komt de staking er zéker en vast, pech voor de Ronde van Vlaanderen. Lange tenen? Neen. Weet je hoeveel verwijten wij elke dag naar het hoofd geslingerd krijgen? Terwijl we daar in weer en wind staan. Dat is niet plezant. Dat De Cauwer ons dít aandoet op tv… Michel Wuyts nemen we niets kwalijk. Als er geen Ronde komt, dan ligt het aan De Cauwer en aan hem alleen. Ach, dat ze hem alstublieft snel van tv halen.”

De Cauwer is zich van geen kwaad bewust. “Je mag daar nog vijf seingevers zetten, de renners kruipen toch overal tussendoor.” De oud-bondscoach is dan ook niet van plan zijn excuses aan te bieden. “Excuses!? Hoe moet ik dat doen? Wat heb ik dan verkeerd gezegd? Met wat zijn we bezig, zeg? Kom, geef me z’n nummer, dat ik hem bel.”

Dit artikel delen:

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair