Kenny De Ketele, Caja Rural-Seguros RGA, Giro d’Italia

woensdag 30 januari 2019 om 19:00
Kenny De Ketele, Caja Rural-Seguros RGA, Giro d’Italia

foto: Cor Vos

Wielerflits Kort

In de rubriek WielerFlits Kort bundelt WielerFlits al het nieuws dat de site nog niet gehaald heeft. Vandaag onder meer over Kenny De Ketele, die terugkeert na een sleutelbeenbreuk, Caja Rural-Seguros RGA, dat één van de naamsponsors ziet verlengen, en Italië, dat roze kleurt in de aanloop naar de Giro d’Italia.

Binnenkort verschijnt de nieuwe voorjaarseditie van RIDE, waarin we uitgebreid vooruitblikken op het nieuwe wielerseizoen. Het wordt wederom een lekker dikke editie vol verhalen over alles wat de wielersport zo mooi maakt. Pre-order hem nu online en ontvang leuke extra's. Wil je onze voorjaarsgids extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!

De Ketele terug na sleutelbeenbreuk

Kenny De Ketele keert in de Zesdaagse van Kopenhagen terug in competitieverband, nadat hij zijn sleutelbeen brak bij een val tijdens de Wooning Zesdaagse in Rotterdam. De Belg vormt een koppel met zijn landgenoot Moreno De Pauw, die de Zesdaagse van Berlijn aan zich voorbij liet gaan omdat hij vader werd van een dochter. “Blij dat we kunnen aankondigen dat we last minute tóch meedoen aan de Zesdaagse van Kopenhagen”, meldde De Ketele op zijn social media. “Let’s go, Moreno De Pauw!”

Ook de Nederlandse koppels Yoeri Havik-Wim Stroetinga, Melvin van Zijl-Roy Pieters en Raymond Kreder-Michel Kreder staan aan het vertrek van de Deense zesdaagse, die morgen begint.

flag-dk Zesdaagse van Denemarken
Deelnemersveld
1. flag-nl / flag-nl Yoeri Havik-Wim Stroetinga
2. flag-nl / flag-nl Melvin van Zijl-Roy Pieters
3. flag-at / flag-at Andreas Müller-Andreas Graf
4. flag-no / flag-dk Anders Oddli-Sebastian Lander
5. flag-de / flag-de Sebastian Schmiedel-Moritz Malcharek
6. flag-de / flag-de Hans Pirius-Moritz Augenstein
7. flag-dk / flag-dk Oliver Wulff Frederiksen-Michael Mørkøv
8. flag-de / flag-dk Achim Burkart-Matias Malmberg
9. flag-de / flag-dk Theo Reinhardt-Marc Hester
10. flag-pl / flag-pl Bartosz Rudyk-Szymon Krawczyk
11. flag-pl / flag-de Adrian Teklinski-Lucas Liss
12. flag-pl / flag-pl Daniel Staniszewski-Wojciech Pszczolarski
13. flag-nl / flag-nl Raymond Kreder-Michel Kreder
14. flag-de / flag-dk Christian Grasmann-Jesper Mørkøv
15. flag-dk / flag-dk Andreas Kron-Andreas Stokbro
16. flag-be / flag-be Kenny De Ketele-Moreno De Pauw


Caja Rural-Seguros RGA ziet titelsponsor verlengen

Seguros RGA heeft haar sponsorovereenkomst met wielerploeg Caja Rura-Seguros RGA met twee jaar verlengd. De verzekeringsmaatschappij is al meerdere jaren als hoofdsponsor verbonden aan de Spaanse formatie. “In 2019 werken we voor het achtste seizoen samen met Seguros RGA, acht jaar waarin dit bedrijf zich steeds meer nestelde in het DNA van de ploeg”, reageerde ploegmanager Juan Manuel Hernández. “Ze zijn meer dan een sponsor, ze zijn namelijk de motor die ons aandrijft. Het enthousiasme van hun medewerkers werkt aanstekelijk.”


Het aftellen naar de Giro begint, Italië kleurt vast roze

In Italië is inmiddels het aftellen begonnen naar de Giro d’Italia, de eerste grote ronde van het seizoen. Omdat het gisteren nog 102 dagen was tot de start van de 102e editie van La Corsa Rosa, werden in de etappeplaatsen belangrijke bezienswaardigheden roze uitgelicht. Zo namen belangrijke pleinen, monumenten en wegen alvast een voorschot op de drieweekse rittenkoers, die in het voorjaar door de Italiaanse laars trekt. De Giro d’Italia begint op 11 mei in Bologna en eindigt op 2 juni in Verona.

Dit artikel delen:

1 Reactie

achtpuntzes 30 januari 2019 om 15:22

Mooi roze is niet lelijk! :p

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone