Segafredo ook in naam vrouwenploeg Trek
foto: Sirotti (archief)
vrijdag 28 september 2018 om 10:16

Segafredo ook in naam vrouwenploeg Trek

De kersverse vrouwenploeg van Trek zal ook door het leven gaan als Trek-Segafredo. De Italiaanse koffiemakers hebben zich verbonden aan de vrouwentak, waarvoor onder meer Ellen van Dijk uit gaat komen. Segafredo tekent een contract voor twee jaar als titelsponsor van de formatie.

“Sinds we gestart zijn met het sponsoren van de mannenploeg in 2016, ben ik trots dat ons merk geassocieerd wordt met een geweldig project”, zegt CEO Massimo Zanetti. “Koffie en wielrennen zijn een goede match, dus toen Trek besloot om een eigen vrouwenploeg te starten, wilden wij daar ook in stappen. Beide ploegen heten Trek-Segafredo, twee sterke merken die samen jagen op nog meer overwinningen.”

Ploegmanager Luca Guercilena ziet dezelfde ontwikkeling gebeuren. “Trek-Segafredo is een heel bekende naam in het wielrennen, wereldwijd. Het toevoegen van een vrouwenploeg zal onze samenwerking versterken. Samen zullen we de gelijke kansen in sport promoten”, aldus de Italiaan, die op bijval kan rekenen van John Burke, de grote baas van Trek. “We gaan ons vierde jaar in van een samenwerking met de mannen, dit nieuwe project zal de relatie versterken tussen onze bedrijven. Dingen veranderen snel in het vrouwenwielrennen, het publiek groeit en het niveau is hoog.”

Selectie Trek-Segafredo 2019
flag-fr Audrey Cordon-Ragot
flag-gb Lizzie Deignan
flag-nl Ellen van Dijk
flag-au Lauretta Hanson
flag-fi Lotta Lepistö
flag-it Elisa Longo Borghini
flag-it Letizia Paternoster
flag-pl Anna Plichta
flag-gb Abi Van Twisk
flag-us Tayler Wiles
flag-us Ruth Winder
flag-de Trixi Worrack

RIDE Magazine
5 Reacties
Sorteer op:
28 september 2018 10:45
Sterk team.
28 september 2018 11:15
Goed zo
28 september 2018 11:44
Mooi team! Mooie sponsor.
28 september 2018 12:13
top
28 september 2018 17:05
Geldt dit ook voor de veldritploeg, die al rondrijdt in Trek-tenues? (Noble en Richards)

Reacties zijn gesloten.