SEG Racing Academy start in Giro d’Italia U23: “Supertrots”

Door , dinsdag 14 maart 2017 om 18:10
SEG Racing Academy start in Giro d’Italia U23: “Supertrots”

foto: WielerFlits

SEG Racing Academy hoort bij de eerste tien ploegen die een uitnodiging van de Giro d’Italia U23 hebben gekregen. De Italiaanse rittenkoers voor beloften is beter bekend als de Baby Giro en maakt in 2017 een doorstart. “Het is onwijs gaaf dat die koers terugkeert” vertelt teammanager Bart van Haaren aan WielerFlits.

Prestatiegericht
Van Haaren ziet de Giro d’Italia U23 als een extra maatstaf. “Dit is direct een van de grootste koersen in het beloftencircuit, met behoorlijk wat aanzien en een sterk deelnemersveld. De sterkste opleidingsploegen van de wereld staan er aan de start. Daarmee krijg je een kijkje in de toekomst. Samen met de Tour de l’Avenir, de Giro della Valle d’Aosta-Mont Blanc, Tour de Normandie, Tour de Bretagne, Tour Alsace en Ronde de l’Isard, is de Giro de belangrijkste koers voor talentontwikkeling. Hier staan de sterkste gasten aan de start. Wij zijn supertrots dat we in al die koersen kunnen rijden.”

Van Haaren geeft mee dat zijn ploeg niet naar Italië gaat om te leren. “De Giro d’Italia zal voor de jongens die daar rijden absoluut een hoofddoel zijn, net zoals voor mannen die Valle d’Aosta rijden of later in het jaar een selectie afdwingen voor de Ronde van de Toekomst. Je weet dat zelf als geen ander: dit zijn wel de koersen waar je het als U23-renner kan en moet laten zien, wil je de volgende stap maken. Het is nog te vroeg om over een selectie te spreken, al hebben we die wel een beetje in ons hoofd. Het gaat een combinatie zijn van goede klimmers, een sprinter en een goede tijdrijder. De dynamiek van de ploeg moet zo optimaal mogelijk zijn.”

Eerste tien ploegen voor flag-it Giro d’Italia U23 2017
flag-us Axeon-Hagens Berman
flag-be BMC Development
flag-co Colombia (nationale selectie)
flag-za Dimension Data for Qhubeka
flag-at Felbermayr-Simplon Wels
flag-be Lotto Soudal U23
flag-nz Nieuw-Zeeland (nationale selectie)
flag-ru Rusland (nationale selectie)
flag-nl SEG Racing Academy
flag-gb WIGGINS

Kweekvijver voor talent
De koers gaat van start in Imola en trekt via de regio’s Emilia Romagna en de Marche naar de bergen in de Abruzzen. De Italiaanse wielerbond ondersteunt de organisatie, die 26 teams van zes renners aan de start wil verwelkomen. Tenminste vijf van de zes renners moeten belofte (onder 23 jaar) zijn. De ene renner die eventueel geen belofte meer is, mag maximaal 25 jaar zijn. Deze Giro d’Italia U23 voor beloften staat op de kalender van 9 tot en met 15 juni.

In het verleden wonnen onder meer Francesco Moser, Giovanni Battaglin, Claudio Corti, Francesco Casagrande, Marco Pantini, Gilberto Simoni, Leonardo Piepoli, Danilo Di Luca, Tadej Valjavec, Dario Cataldo en Carlos Betancur deze Italiaanse tegenhanger van de Tour de l’Avenir. In 2012 vond de laatste editie plaats, toen Joe Dombrowski de betere was van Fabio Aru. Sjoerd Kouwenhoven werd dat jaar vijftiende in het eindklassement. Tom Dumoulin boekte in 2010 de laatste Nederlandse etappezege in een 30,5 kilometer lange tijdrit.

Dit artikel delen:

8 Reacties

123poetertjes 14 maart 2017 om 18:44

Babygiro weer terug? Dat nieuws had ik even gemist, maar het is goed nieuws! Eigenlijk wel jammer dat het geen U27 meer is, dan konden de iets oudere lokale renners ook nog schitteren en toch nog een redelijk contract verwerven. En wat mij betreft bestaat de rest van het aan te kondigen deelnemersveld louter uit Italiaanse teams.

Koersmaniak 14 maart 2017 om 19:12

Mooi dat deze wedstrijd terug keert op de kalender.
Degelijke rittenkoersen waaraan de grote opleidingsploegen deelnemen zijn erg belangrijk voor de ontwikkeling van wielertalent.

Noud89 14 maart 2017 om 19:15

Ja, ben ook blij dat deze ronde terug is op de kalender. Zal ruim achter L’avenir, en net achter D’Aoste toch de beste indicatie gaan geven welke talenten de toekomst hebben.

PS: Wellicht kunnen ze Savio voor deze versie uitnodigen? Kan met Rivera, Sosa, Bernal, Vendrame, Ballerini en Frapporti toch een mooi team neerzetten, en zo is er toch nog een Giro plaats voor hem. ;)

Verweggistan 14 maart 2017 om 19:32

Inderdaad, ook gemist dat de babygiro terug is. Leuke ploegen hebben ze al uitgenodigd.

Wheely 15 maart 2017 om 00:10

De Giro is al de mooiste grote ronde maar ook nog eens compleet met de Giro Rosa en de Giro U23 er bij. Daarnaast hebben ze ook nog eens de mooiste eendagskoers, de Strade en de mooiste korte ronde de Tirreno-Adriatico. Een geheel om jaloers op te worden.

Crossblesser 15 maart 2017 om 12:50

Inderdaad, dat doen ze goed daar in Italie. :)

Gebruikersnaam 15 maart 2017 om 20:00

Nu nog renners die constant presteren in grote koersen, dat hebben ze niet meteen meer in Italië.

SCIC 16 maart 2017 om 21:41

Noud89 – Wellicht kunnen ze Savio voor deze versie uitnodigen? Kan met Rivera, Sosa, Bernal, Vendrame, Ballerini en Frapporti toch een mooi team neerzetten, en zo is er toch nog een Giro plaats voor hem…….. Met deze ploeg zijn ze gelijk een van de favorieten voor de Babygiro.

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair