Problemen Roubaix-Lille, Najaar Pinot, bijzondere KOM Woods, Delfosse stopt

maandag 1 oktober 2018 om 18:38
Problemen Roubaix-Lille, Najaar Pinot, bijzondere KOM Woods, Delfosse stopt

foto: LaPresse

Wielerflits Kort

In de rubriek WielerFlits Kort bundelt WielerFlits al het nieuws dat de site nog niet gehaald heeft. Vandaag onder meer over de Strava-KOM van Michael Woods en het stoppen van Sébastien Delfosse.

Roubaix Lille Métropole in de financiële problemen

Slecht nieuws voor de beleidsbepalers bij Roubaix Lille Métropole, meldt Direct Velo. De Franse continentale ploeg zit namelijk met een gat van 200.000 euro in de begroting van 2019, omdat een nieuwe sponsor zich heeft teruggetrokken. Het gaat om Baie par Baie, waarmee Roubaix een driejarig contract had afgesloten voor twee ton per jaar. Dat is gelijk aan 20% van het gehele ploegbudget voor volgend jaar. Voor 15 oktober moet Roubaix Lille Métropole de licentie aanvragen bij de UCI, maar zonder dit geld is dat niet mogelijk. Er zal dus binnen twee weken een oplossing gevonden moeten worden, anders verdwijnt de roze ploeg uit het peloton.


Pinot rijdt vijf herfstklassiekers

Thibaut Pinot rijdt dit najaar nog vijf herfstklassiekers in Italië. De Franse kopman van Groupama-FDJ, die knap negende werd op het WK in Innsbruck, zet alles op de Ronde van Lombardije. Om in de Koers van de Vallende Bladeren te kunnen scoren, rijdt hij komend weekend Giro dell’Emilia, de GP Bruno Beghelli en de week erop de Tre Valli Varesine en Milaan-Turijn. Vorig seizoen was Pinot ook actief in deze koersen, toen werd hij tweede in Tre Valli Varesine, vijfde in Lombardije en achtste in Emilië en Turijn.


Bijzondere KOM op Strava voor Woods

Het WK wielrennen eindigde met een beklimming van de Höll, met stukken tot 28%. Zelfs enkele toppers moesten afstappen, zo erkende Sam Oomen na afloop. Michael Woods had zijn prestatie gemeten met Strava en bleek achteraf een KOM (King of the Mountain) te hebben gereden op een deel van deze klim. De UCI plaatst vol trots een foto daarvan op Twitter, maar waarschijnlijk zonder te weten op wat er precies staat. Een Nederlander heeft een deel van de Höll namelijk ‘Teringsteil niet normaal’ genoemd. En op dat deel van de muur was Woods dus de snelste.


Delfosse (35) hangt fiets aan de wilgen

Sébastian Delfosse beëindigt na het lopende seizoen zijn wielerloopbaan. De 35-jarige Belg van WB-Aqua Protect-Veranclassic kon niet rekenen op een contractverlenging. Deze teleurstelling in combinatie met zijn mindere seizoen vol fysieke ongemakken heeft hem deze keuze doen maken.

Via social media laat hij weten dat zijn carrière na elf jaar afgelopen zal zijn. “Daar zijn we dan. Ik had gehoopt dat de pil makkelijker te slikken was. Ik moet een einde aan mijn carrière maken. Ik heb alles geprobeerd, maar het is zoals het is. Ik wil mijn familie en mijn naasten bedanken voor hun steun in deze elf jaar en alle mensen die van dichtbij of veraf hebben deelgenomen aan deze droom die ik nooit zal vergeten”, tekent hij op via Facebook.

Delfosse wist in zijn loopbaan als wielrenner tweemaal een overwinning op profniveau te boeken. Zo wist hij in 2013 de Rund um Köln te winnen en was hij vorig jaar nog de sterkste in de La Drôme Classic. Daarnaast reed de Belg zesmaal Luik-Bastenaken-Luik, welke hij de laatste tweemaal ook wist uit te rijden.

Dit artikel delen:

6 Reacties

Mwielerfan 1 oktober 2018 om 12:56

Best wel mooie overwinningen nog voor iemand die zga nooit wint.
Maar ook wel tekenend dat in twee alinea’s over je carrière het twee van de zes x uitrijden van lbl wordt genoemd. Tijd voor iets anders als je 35 bent

0
dumoman 1 oktober 2018 om 13:24

Dat snap ik niet terwijl de beste jaren van een topper nog moeten komen, het schijnt dat je vanaf je 38e wereldkampioen kan gaan worden….

0
Chrys 1 oktober 2018 om 22:45

Of de Vuelta winnen

0
Poeksel 1 oktober 2018 om 14:33

“Een Nederlander heeft een deel van de Höll namelijk ‘Teringsteil niet normaal’ genoemd. ”

Lyndalid?

0
Jowinho 2 oktober 2018 om 05:13

De beloften hebben trouwens de snelste gewone ronde gereden. Jaako Hanninen heeft de KOM daar. Toch opvallend.

0
Samlambeej 2 oktober 2018 om 14:07

Pinot rijdt vijf van de mooiste wedstrijden op de kalender.

0

Net binnen

Populair

Materiaalzone