Sebastian Langeveld breekt sleutelbeen bij valpartij

vrijdag 7 februari 2020 om 23:13
Sebastian Langeveld breekt sleutelbeen bij valpartij

foto: Cor Vos

Sebastian Langeveld moet de komende weken geblesseerd toekijken. In de derde etappe van de Ster van Bessèges was de renner van EF Pro Cycling betrokken bij een valpartij en liep daarbij een gebroken sleutelbeen op.

Langeveld kwam in de rit in en rond Bessèges ten val toen een andere renner de controle over zijn fiets verloor, meldt zijn ploeg EF Pro Cycling vrijdagavond. De Nederlander moest daardoor de strijd vroegtijdig staken. Naderhand werd een sleutelbeenbreuk vastgesteld.

Door zijn blessure staat Langeveld normaal gesproken meerdere weken aan de kant. Voor de voorjaarsklassiekers is hij een van de beoogde speerpunten bij de Amerikaanse ploeg, maar zijn gebroken sleutelbeen schopt zijn voorbereiding daarop nu danig in de war.

Langeveld won vorige maand nog voor de derde keer de strandwedstrijd Egmond-Pier-Egmond. De Ster van Bessèges was zijn eerste koers op de weg. In de openingsetappe reed hij naar de dertiende plaats. Na twee dagen stond hij 58e.

Dit artikel delen:

11 Reacties

KnightBiker 7 februari 2020 om 23:47

Mwoa, niet ideaal maar met wat hometrainer werk kan hij nog in topvorm aan de klassiekers beginnen.

Greg4ever 8 februari 2020 om 00:15

Hometrainer… ? Je bedoelt een smart trainer en Zwift. Hayman won zo een aantal weken later Parijs Roubaix, dus ja, t kan zeker. Go Sebas!

VerstandOpNul 8 februari 2020 om 00:29

Haha, het zou me toch al verbazen mocht hij serieus meedoen om de knikkers, maar nu helemaal.. als je hem in interviews en podcasts hoort.. de grinta spat er meestal niet direct vanaf..

ChefSpijker 8 februari 2020 om 00:40

Afgelopen jaar toch ‘gewoon’ weer top 10 in Roubaix en Bettiol kon mede door zijn goede afstopwerk winnen in Vlaanderen. Zie Langeveld ook niet snel zelf nog een (grote) prijs pakken, maar kan wel erg belangrijk zijn in de ploeg van EF.

john 8 februari 2020 om 08:23

Ja hallo hij heeft toch maar ff de strand klassieker Egmond-Pier -Egmond gewonnen

wheeliewillie 8 februari 2020 om 04:55

Wat verschrikkelijk balen zo in aanloop naar het voorjaar

Bummetje 8 februari 2020 om 08:57

Balen maar het kan ook in z’n voordeel werken, hayman werd hierboven al genoemd. Ik zou het hem zo gunnen eens die vette vis te pakken. Geluk speelt altijd een rol in kasseiklassiekers en het lot zou zomaar eens in Sebas’ richting kunnen vallen.

Sonsbach Allstars 8 februari 2020 om 09:30

Niet te geloven, het seizoen is pas een paar weken oud en en ik heb in de diverse wedstrijden volgens mij al 7 botbreuken geteld. Volgens mj hebben ze de winterslaap nog niet uit de ogen

leegloper 8 februari 2020 om 12:23

Zijn er botbreukstatistieken?

Valvuillerdemoz 8 februari 2020 om 12:30

Alleen al in het nieuwsoverzicht van vandaag 4 mannen met botbreuken. Gallopin, Moschettii, Laporte en Langeveld.
Het wordt nu echt tijd voor zachter asfalt overal.

Turtlehead 8 februari 2020 om 18:26

De grote afvalrace voor het voorjaar is weer begonnen. Het moet allemaal in een week of 3 gebeuren, zo’n blessure kan net je hele klassieke campagne nekken.
Hopelijk geen operatie en binnen een week weer op de rollen.

Volg hier

Headlines

Materiaalzone

Populair