Sean Yates nieuwe trainer Nippo-Delko One Provence

donderdag 25 juni 2020 om 10:30
Sean Yates nieuwe trainer Nippo-Delko One Provence

Sean Yates als ploegleider van Tinkoff-Saxo in 2015 - foto: Cor Vos (archief)

Sean Yates (60) keert als trainer van Nippo-Delko One Provence terug in het profwielrennen. De Britse oud-wielrenner werkte eerder als ploegleider bij CSC, Discovery, Astana, Team Sky en Tinkoff-Saxo.

Bij Nippo-Delko One Provence, een Frans ProTeam, zwaait sinds kort Philippe Lannes de scepter en hij wil met zijn ploeg doorgroeien naar de Tour de France. Mede daarom trok hij onlangs ook al José Azevedo, vorig jaar nog algemeen directeur van Katusha-Alpecin, aan als ploegleider.

Sean Yates reageert tevreden op zijn nieuwe job in de wielrennerij. “Het is de eerste keer dat ik profs uit een Franse ploeg ga trainen”, zegt hij in een persbericht. “Het is een nieuw hoofdstuk voor mij en daar ben ik erg blij mee. Nadat ik bericht kreeg van Philippe Lannes, stapte ik onmiddellijk in dit project. We hebben een gemotiveerde ploeg die samenwerkt om de goede richting op te gaan. Daardoor kunnen we ons blijven verbeteren en heel eind komen.”

Dit artikel delen:

5 Reacties

bilthoven 25 juni 2020 om 10:54

Dit kan een leuk project worden. Sean Yates was als wielrenner uitermate populair en heeft nog steeds heel veel contacten binnen de wielerwereld. Met hem als ervaren ploegleider zullen er ongetwijfeld vele deuren opengaan, die tot nu toe voor deze ploeg gesloten bleven.

Samlambeej 25 juni 2020 om 15:50

Goed dat de man een baan heeft.

Polleke 25 juni 2020 om 17:15

En dat hij zich geen ‘performance manager’ laat noemen…

Thomas Hermans 27 juni 2020 om 07:24

In 91 of zo met Boardman alkebei geel gedragen toen GB weinig goede renners was

Thomas Hermans 27 juni 2020 om 07:27

Kan niet editen of zo mobiele telefoon

Allebei en had wat een fouten lol

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair