Schurter wint eerste shorttrack, stelt eindzege Wereldbeker veilig

zaterdag 7 september 2019 om 01:02
Schurter wint eerste shorttrack, stelt eindzege Wereldbeker veilig

foto: Cor Vos (archiefbeeld)

Nino Schurter heeft zijn achtste wereldtitel in de verf gezet tijdens de shorttrack-wedstrijd van de Wereldbeker in het Amerikaanse wintersportoord Snowshoe. Voor de eerste keer won de Zwitser namelijk de korte koers én hij stelde tevens de eindzege veilig in het wereldbekerklassement.

Met Mathieu van der Poel hoefde Schurter geen rekening te houden in de laatste Wereldbeker van 2019. Komende week rijdt de Europese kampioen, dit seizoen winnaar van vijf van de zes races op de shorttrack, namelijk de Tour of Britain op de weg en was er daarom niet bij. De beste start werd gemaakt door Henrique Avancini, winnaar van de shorttrack in Vallnord. De Braziliaan kreeg evenwel weinig ruimte van de tegenstand.

Vooral Ondrej Cink was vervolgens veelvuldig van voren te zien. De Tsjech dirigeerde langere tijd het tempo in de grote groep, die lang bij elkaar bleef. Pas bij het ingaan van de achtste en laatste ronde was de eerste grote aanval een feit. Niemand minder dan wereldkampioen Schurter zette aan voor een verschroeiende aanval en zag aanvankelijk alleen Avancini zich vastbijten in zijn wiel; maar niet voor lange duur.

Schurter stelt nieuwe eindzege veilig
De Braziliaan schakelde zichzelf namelijk uit door een valpartij, waardoor Schurter alleen voorop kwam te liggen. Op het kurkdroge parcours bleef de Zwitser gas geven en liet de tegenstand nooit meer dichterbij komen. Daardoor kon hij nog voor de finish zijn overwinning vieren, zijn eerste in een shorttrack-wedstrijd. Ook stelde hij zijn zevende eindzege in de Wereldbeker veilig met zijn zege.

“Ongelooflijk dat ik mijn eerste shorttrack heb gewonnen”, reageerde Schurter. “Ik had geweldige benen en voelde me heel sterk. In de laatste ronde had ik wat geluk door de val van Avancini. Ik ben erg blij met de eindwinst overall. Vooraf was het moeilijk om in de racemode te komen, maar vanaf de start was ik strijdbaar. Zondag is niet mijn beste parcours, maar het gaat tactisch en snel worden. Ik kijk ernaar uit.”

Wereldbeker Mountainbike 2019
Shorttrack mannen, flag-us Snowshoe
1. flag-ch Nino Schurter in 22m01s
2. flag-fr Titouan Carod op 2s
3. flag-fr Jordan Sarrou op 3s
4. flag-cz Ondrej Cink op 4s
5. flag-it Luca Braidot op 7s

Tussenstand wereldbekerklassement
1. flag-ch Nino Schurter – 1795 punten
2. flag-nl Mathieu van der Poel – 1649 punten
3. flag-br Henrique Avancini – 1415 punten
4. flag-ch Mathias Flückiger – 1348 punten
5. flag-it Gerhard Kerschbaumer – 988 punten

Dit artikel delen:

9 Reacties

dumoman 7 september 2019 om 02:05

Van der Poel doet niet meer mee toch ? Berichtgeving ; lekker belangrijk doe maar op Wielerflits.buitenland

0
Matje VdP 7 september 2019 om 07:23

Spreek voor jezelf! Ik wil graag op de hoogte worden gehouden van wat de concurrentie doet richting de spelen. Daarnaast, je hoeft het niet te lezen, toch?

0
rovi 7 september 2019 om 07:28

Doe de berichtgeving van de Vuelta dan ook maar Wielerflits.buitenland, daar doet immers ook geen Nederlander mee om de overwinning…

0
Neveleor 7 september 2019 om 08:27

Deze berichten gewoon blijven plaatsen; Ik lust ze wel..

0
sooike 7 september 2019 om 09:50

Onzinnige reactie. Als er geen Nederlander meedowet om de prijzen is het hele evenement niet meer interessant? Dan hoef je vanmiddag met je Oranjeshirt, je Oranjepruik, je Oranjetoeter, je Oranje geschminkt gezicht, je Oranje tompouce en je Oranjebittertje ook niet naar de Vuelta te kijken in je Oranje-leunstoel in je Oranjehuis met alle Oranje geschilderde binnenmuren. Succes en doe de groten aan Oranje !

0
A.M.M. Jonkers 7 september 2019 om 09:55

Wat bent u een vreselijk irritant en zelfingenomen persoon!

0
vanSpringel 7 september 2019 om 09:14

Schürter. The best of the rest.

0
xistnc 7 september 2019 om 10:17

Ik begrijp 'm ff niet.

Van der Poel rijdt allerlei WB-races, wint veel en kan het klassement winnen. Maar hij kiest er al vroeg voor om hier niet te starten en dus dat klassement te laten schieten. Dan is zijn deelname in de andere races toch eigenlijk een soort van 'buiten mededinging', om het woord koersvervalsing niet te gebruiken? Wat heeft dat betekend voor die andere races?

Het WK liet hij ook al schieten, terwijl dat me toch de beste maatstaf lijkt voor de koers dat hij volgend jaar wil winnen. Het komt allemaal zo vrijblijvend over.

0
rahimns 7 september 2019 om 10:34

@xistnc dat is nu het mooie aan MvdP… hij denkt anders dan de meeste mensen. Stelt bepaalde doelen en daar is alles ondergeschikt aan. De OS is alleen belangrijk voor hem. En nu het WK op de weg. Het is een bijzonder mens.

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone