Schrijf je nu in voor het Klassiekerspel van WielerFlits Ploegleider en win een jaarabonnement op RIDE

zaterdag 25 februari 2023 om 10:00
Schrijf je nu in voor het Klassiekerspel van WielerFlits Ploegleider en win een jaarabonnement op RIDE

Het wielerjaar 2023 is in gang geschoten en het duurt niet lang meer voordat de klassiekers op het programma staan. Voor WielerFlits Ploegleider de ultieme kans om een Klassiekerspel te introduceren. Een nieuw spel, naast de spellen die je van ons gewend bent voor de grote rondes. Schrijf je nu in voor het Klassiekerspel op WielerFlits Ploegleider en maak kans op mooie prijzen!

Met WielerFlits Ploegleider beleef je de voorjaarsklassiekers een stuk intenser, omdat het managen van je eigen ploeg de wedstrijd een extra dimensie geeft. Stel je favoriete renners op in je eigen ploeg en verdien elke grote voorjaarskoers punten. Het principe is eenvoudig: als een renner goed rijdt, scoor jij ook!

Na veel aandringen van trouwe spelers is het Klassiekerspel toegevoegd in 2023. Dit spel lijkt in grote lijnen op die van de Giro d’Italia, de Tour de France en de Vuelta a España, maar er zijn wel enkele aanpassingen gedaan. Op die manier kan je, als je goed puzzelt, in verschillende klassiekers een sterke selectie op poten zetten.

Wat is er veranderd?

 • Tussen elke klassieker in het spel kan je drie renners vervangen binnen je ploeg. Je kan maximaal drie renners verkopen en met de overgebleven punten nieuwe renners kopen ter vervanging.
 • Tussen elke klassieker in het spel kan je onbeperkt wisselen tussen renners in de basis en renners op de reservebank.
 • Je selecteert altijd een team voor je eerstvolgende klassieker. Pas als die koers is begonnen, kan je de selectie wijzigen voor de klassieker die daarna volgt.
 • Heb je een renner in de basis staan, maar start hij toch niet in die klassieker? Dan wordt hij in het spel automatisch vervangen door de eerste reserve die wél gestart is. Dat gebeurt tot je geen reserves meer hebt.
 • Een renner die in de basis staat en wél start maar niet finisht, wordt niet automatisch vervangen door een reserverenner.
 • De top-20 van elke uitslag scoort punten voor jouw team. In monumenten (veertig punten voor de winnaar, drie punten voor de nummer twintig) zijn meer punten te verdienen dan voor de overige klassiekers (dertig punten voor de winnaar, één punt voor de nummer twintig).
 • Deze twaalf klassiekers tellen mee voor het Klassiekerspel: Omloop Het Nieuwsblad, Strade Bianche, Milaan-San Remo, Brugge-De Panne, E3 Saxo Classic, Gent-Wevelgem, Dwars door Vlaanderen, Ronde van Vlaanderen, Parijs-Roubaix, Amstel Gold Race, Waalse Pijl en Luik-Bastenaken-Luik.

Wat zijn, in het kort, de andere regels?

 • Met een budget van honderd punten selecteer je een ploeg van dertien renners. De eerste acht renners staan in de basis en kunnen punten voor jou scoren, de andere vijf zitten op de reservebank. Belangrijk: je moet dertien renners kiezen. Doe dit voor de start van de Omloop Het Nieuwsblad, op 25 februari om 11.15 uur.
 • Houd dus budget over voor vijf reserves. Zij worden (als ze meedoen aan de koers) automatisch in je basis gezet als een van de basisspelers toch niet van start gaat. De volgorde van de reserves is dus van belang. Reserve één zal als eerste invallen, enz.
 • De acht renners die in de basis staan, kunnen met hun uitslag punten verdienen. Je kan ook bonuspunten verdienen. Via ‘Mijn voorspellingen’ kan je een favoriete renner kiezen voor elke klassieker. Dit hoeft geen renner te zijn uit je eigen selectie. Als deze renner eerste (tien punten), tweede (zes punten) of derde twee punten) wordt, scoort hij bonuspunten.

Jouw subleagues 

 • Wil je het spel nog spannender maken? Speel dan je eigen competitie tegen je vrienden of collega’s in een subleague. Maak je eigen subleague aan of word lid van een bestaande subleague en daag elkaar uit om te bepalen wie de beste Ploegleider is.

Wat kost het? En wat kun je winnen?

 • Meespelen met WielerFlits Ploegleider tijdens de klassiekers en de drie grote rondes kost €10,00 per team. Die deal kun je aan het begin van het jaar maken. Wil je alleen meedoen aan het Klassiekerspel? Dat kan voor €5,00.
 • Je strijdt in het Klassiekerspel van WielerFlits Ploegleider niet voor zomaar een prijs. De winnaar ontvangt een jaarabonnement op RIDE Magazine ter waarde van €40,00!

Dit jaar kan je dus extra lang meedoen aan WielerFlits Ploegleider. Schrijf je nu in, nodig vrienden en familie uit en laat vanaf zaterdag 25 februari zien dat jij de beste Ploegleider bent voor het voorjaar.

Dit artikel delen:

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone