Schouderblessure Geraint Thomas na val op training

zondag 6 december 2020 om 18:05
Schouderblessure Geraint Thomas na val op training

foto: Cor Vos

Geraint Thomas heeft een flinke schouderblessure overgehouden aan een valpartij op training. De Welshman had zijn schouder uit de kom en die kon pas na twee uur teruggezet worden. “Ik gleed uit over een ijzig stuk en daarbij is mijn schouder ontwricht”, legt Thomas uit.

“Dit was niet de zondag die ik verwacht ik”, aldus de kopman van INEOS Grenadiers. “Maar mijn schouder zit gelukkig weer terug, na twee zeer pijnlijke uren. Gelukkig heb ik geen breuken opgelopen. Alles is nu goed om morgen de turbo weer aan te zetten.”

Of de schouderblessure van Thomas hem een trainingsachterstand oplevert voor het komende seizoen, is niet bekend. Wel moest hij een Zwift-evenement missen door de crash. “Misschien heb ik nog een paar extra herstelritjes op Zwift nodig”, knipoogt hij op social media.

Het is niet de eerste tegenslag voor Thomas in 2020. Hij miste de Tour de France vanwege een vormcrisis en de Giro d’Italia, zijn nieuwe hoofddoel, moest hij snel verlaten door een bekkenbreuk. De valpartij die de breuk veroorzaakte, kwam door een rondslingerende bidon tijdens een neutralisatie.

Dit artikel delen:

5 Reacties

De Speedies 6 december 2020 om 22:52

Is toch niet echt zijn jaar… ;)

Turtlehead 6 december 2020 om 23:41

Nee, en dan ook nog een winter zonder iets te vieren én met gesloten pubs…

AnderJ 7 december 2020 om 09:52

@Turtlehead: dat kan juist weer gunstig zijn richting komend jaar! :)

Shinzawai 7 december 2020 om 08:32

Die vormcrisis heeft hij toch vooral aan zichzelf te danken, is geen tegenslag.

ThorHushovd 8 december 2020 om 13:18

Niets is zeker in het leven en al helemaal niet in het wielrennen, maar de Giro had hij echt op z’n naam geschreven dit jaar – zonder die verrekte bidon. Dat is mijn overtuiging in elk geval.

Headlines

Materiaalzone

Populair