Schade valt mee bij gevallen Tom Boonen

zaterdag 25 februari 2017 om 18:06

foto: Marcel Koch

Tom Boonen had vandaag de allerlaatste kans om eens de Omloop Het Nieuwsblad te winnen, maar twee valpartijen gooiden roet in het eten. De Belg moest voortijdig de wedstrijd verlaten. Hij hoeft zich echter geen zorgen te maken over de rest van zijn (nog korte) seizoen. De lichamelijke schade valt namelijk mee. Dat vertelt Boonen tegenover Het Laatste Nieuws.


“Ik ga morgen hoe dan ook starten en zien hoe het met mijn knie gaat, maar morgen probeer ik in Kuurne opnieuw te winnen”, aldus Boonen. De pijnlijke knie houdt hij over aan de eerste valpartij. “Die eerste crash sloeg nergens op”, zegt hij daarover. “Dat is een gebrek aan vakkennis en metier bij sommige renners. Ik zat in derde positie om de bocht uit te draaien, keek een paar seconden naar links kijken om te zien of iedereen nog goed zat van de jongens en die gast voor mij ging gewoon naar links en dan naar rechts en reed zo los mijn voorwiel onderuit. Dat is het lompste wat je kunt doen. Dat is zoals een vrachtwagen die op de rechterrijstrook naar links gaat en dan direct terug naar rechts.”

Het tweede incident viel mee. “Ik weet eigenlijk niet meer precies hoe die tweede val gebeurd is. Dat was ook vooraan in het peloton. Ik ben zelf niet gevallen, maar ze zijn op mijn fiets ingereden. Mijn wiel was kapot en mijn versnellingsapparaat was afgebroken. Ik moest wachten op een andere fiets en dat duurde nogal lang. Bij die tweede val heb ik de grond niet geraakt. Ik heb wel mijn knie en schouder bezeerd bij de eerste crash. Ik dacht: ik rijd gewoon door en dan zien we wel hoe het gaat. Ik had er niet echt veel last van.”

11 Reacties

zipp404 25 februari 2017 om 18:12

Hij oogde goed vandaag..

Dayer Quintana 25 februari 2017 om 18:16

Zag er scherp en fris uit aan de start, benieuwd wat hij morgen gaat doen want hij zag er wel verbeten uit na de finish.

pjam4 25 februari 2017 om 18:18

Wie o wie was die lomperik ….? Zijn er beelden van?

mus van de maasstad 25 februari 2017 om 18:46

zelf naar links kijken (dus niet voor je) en dan iemand anders een lomperik noemen.

Velominatus 25 februari 2017 om 18:53

@mus Inderdaad. De vergelijking met de vrachtwagen is volledig misplaatst. In het normale verkeer is degene die achterop rijdt per definitie de schuldige. Over vakkennis gesproken…..

Merlinappa 25 februari 2017 om 19:01

Weet iemand hoe Kristoff er aan toe is trouwens? Die leek toch een beetje gehavend, en ging volgens mij als eerste onderuit.

Geraint 25 februari 2017 om 19:37

@Velominatus,

Dus als jij met je wagen op het linker rijvak rijdt en een wagen van de rechterrijstrook gaan ineens naar links, dan ben jij in fout? Heus niet.

@mus,

Tja, als je wil inschatten wie waar zit in het peloton gebeurt dat nu eenmaal vaak net na een bocht als je zelf vooraan zit. Dan zie je de meute om de hoek komen. Als je op een recht stuk achter je zit te kijken zie je alleen de renner vlak achter je.

Janjanssen98765 25 februari 2017 om 20:22

@Geraint

Je leest weer niet wat Boonen zelf zegt, die gast voor hem zat ook gewoon op de “linkerbaan”.

Mus heeft gewoon een goed punt dat als je zelf achterom zit te kijken en niet oplet wat er voor je gebeurd, dat het dan raar is dat je gaat klagen over dat iets lomp is.

vlek 25 februari 2017 om 20:28
Quote:
Tja, als je wil inschatten wie waar zit in het peloton gebeurt dat nu eenmaal vaak net na een bocht als je zelf vooraan zit.

Zeker, met het risico dat je met het omkijken net wat van je lijn wijkt. Of niet ziet dat degene voor je een manoeuvre maakt. Risico van het vak die eerste valpartij van Boonen, met zeker ook een grote eigen verantwoordelijkheid. Op basis van zijn eigen omschrijving kun je hem in ieder geval moeilijk het slachtoffer van een lompe renner zonder vakkennis noemen.

Geraint 25 februari 2017 om 21:08

@Janjanssen98765,

Velominatus heeft het toch echt over “in het gewone verkeer”. Dus al zat die andere renner op de bagagedrager van Boonen, het doet niks ter zake.

@vlek,
Ik en velen hier kunnen er zich toch wel iets bij voorstellen. Even de andere kant opkijken en dan een renner voor je hebben die een rare zwieper maakt. Daar wordt je echt niet vrolijk van.

Dat Boonen daar van maakt dat dit een gebrek aan vakkennis is hoeft voor mij ook niet maar daar reageerde ik volgens mij niet op. Ik vind alleen dat de reactie van Mus laat uitschijnen dat naar links kijken lomp is, wat gewoon niet klopt. Dat wordt nu eenmaal gedaan in een peloton.

mus van de maasstad 26 februari 2017 om 08:36

nee. zo bedoelde ik het niet. maar als je zelf niet voor je kijkt moet je ook niet klagen dat je niet ziet dat er iemand een zwieper maakt

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.