Schachmann, Pöstlberger en Benedetti verlengen bij BORA-hansgrohe
© Cor Vos
woensdag 29 juli 2020 om 11:49

Schachmann, Pöstlberger en Benedetti verlengen bij BORA-hansgrohe

Lukas Pöstlberger (28) en Cesare Benedetti (32) blijven nog twee jaar langer bij BORA-hansgrohe. Maximilian Schachmann tekende zelfs voor vier jaar bij.  “Ik voel me hier bijzonder comfortabel”, vertelt de regerende Duitse kampioen in een persbericht.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

“Ik heb in dit team altijd goed vooruitgang kunnen boeken en ik voel me hier thuis”, laat Schachman (26) optekenen. “Het spreekt dus voor zich dat ik uitkijk naar onze toekomst samen én naar het vertrouwen dat in mij is gesteld met dit nieuw langetermijncontract. Ik ben best een veelzijdig renner en de komende jaren gaan we samen uitzoeken in welke wedstrijden ik het meeste potentieel heb.”

“Ik heb altijd gezegd dat we met Max op lange termijn plannen”, vult teammanager Ralph Denk aan. “Hij past perfect bij ons en ik dank dat hij dat ook zo ziet. Met zijn eindzege in Parijs-Nice heeft hij zich ook als ronderenner bevestigd. Het valt nog te bekijken hoe ver hij in dat werk kan komen, maar daarnaast heeft hij ook nog een aantal andere kwaliteiten. We helpen hem de komende jaren om zijn plaats te vinden.”

RIDE Magazine
13 Reacties
Sorteer op:
29 juli 2020 11:57
Zo verlenging voor 4 jaar. Dat is een nieuwe ontwikkeling?
29 juli 2020 11:59
Mooi! Goede match volgens mij. Contract van vier jaar is ook niet mis, heeft hij goed uitonderhandeld. Goed gebruik gemaakt van de interesse van andere ploegen (ook in de pers). Ik hoop alleen dat ze niet volledig de ronderenner kant op gaan, dat zou zonde zijn.
29 juli 2020 12:09
Ik denk dat Bora een goede sponserdeal heeft gesloten. Als je Schachmann voor 4 jaar kan verlengen dan doe je iets goed.
29 juli 2020 13:00
Mooi dat ze Schachmann hebben kunnen houden, vreesde even dat Ineos hem als treinwagon ging claimen.

Zeer uitgebalanceerde ploeg met Sagan voor de kasseien, Schachmann voor de heuvelklasssiekers en Buchmann voor het rondewerk met ook nog een sterke laag mannen eronder. Kelderman heeft het goed voor mekaar daar!
29 juli 2020 13:01
Maar waarom niet de kant van ronderenner opgaan. Dan haal je toch veel meer exposure. Dan wordt 't nog een leuke ploeg op deze manier met Kelderman erbij.
Zo te zien hebben zij nog voldoende niet-ronderenners.;)
    29 juli 2020 13:13
    Omdat een volledige focus op het worden van een klassementsrenner (richting meer inhoud met minder gewicht) effect zal hebben op de kwaliteiten die hem nu juist een leuke factor maakt in koersen (zijn explosiviteit en vermogen op het vlakke).
29 juli 2020 13:50
Ben benieuwd hoe hij zich gaat ontwikkelen. Lijkt toch redelijk vergelijkbaar met Bob Jungels.
    29 juli 2020 14:15
    Ik vind Schachmann wel een veel betere puncheur dan Jungels, waar Jungels dan weer beter is in het Vlaamse werk. In de bergen ongeveer in staat tot dezelfde prestaties denk ik.
    29 juli 2020 14:23
    In de zin dat hij ook Luik kan winnen wel maar wat dat betreft zou je hem ook met een Fuglsang kunnen vergelijken.
    29 juli 2020 14:27
    Schachmann is een beetje noch mossel noch vis.
    Jungels is toch een unieke hardrijder die het ook bergop kan.
    29 juli 2020 20:13
    Schachmann is één van de meest explosieve renners in het peloton en daarnaast zeer veelzijdig. Een van de toppers in de heuvelklassiekers, goede op het vlakke, in waaiers en volgens mij ook in de Vlaamse klassiekers. Degelijke tijdrit en degelijke klimmer, dus met wat schaafwerk kan er misschien een ronderenner van gemaakt worden, al weten we daarbij nooit waar de grens ligt. Alaphilippe kon top 5 rijden in de Tour, Jungels is nooit zo ver geraakt. Thomas kon de Tour dan weer winnen en Dumoulin de Giro. Afwachten waarin Schachmann zich gaat specialiseren, maar is wat mij betreft een van de interessantste renners van het moment.
    29 juli 2020 20:14
    Schachmann is toch wel een paar klassen beter dan Jungels.
29 juli 2020 14:35
Kelderman zal zich daar aanpassen als Kellermann.

Reacties zijn gesloten.