Saunier Duval was al twee keer gewaarschuwd
vrijdag 18 juli 2008 om 10:14

Saunier Duval was al twee keer gewaarschuwd

Op de rustdag in de tour had ploegleider van Saunier Duval, Mauro Gianetti, al een waarschuwing van de Tourdirectie gekregen over onder andere verdachte bloedwaardes van Ricco.

Saunier Duval was voordat Riccardo Riccò vanwege gebruik van doping uit de Tour de France was gezet al twee keer eerder gewaarschuwd voor afwijkende bloedwaarden van haar renner(s). Dit heeft UCI-directeur Pat McQuaid bevestigd tegenover De Telegraaf.

Op de rustdag in Pau bezocht de Tourdirectie Saunier Duvals ploegleider Mauro Gianetti (foto) en in het onderhoud sprak de directe haar bezorgdheid uit. Niet alleen over verdachte waarden van Riccò, maar ook over het indrukwekkende optreden van Leonardo Piepoli en Juan José Cobo in de rit naar de top van de Hautacam.

Er is niets aan de hand, verzekerde Gianetti. Twee dagen later rijdt zijn ploeg niet meer mee in de Tour. Eerder ontving de Spaanse ploeg vorig jaar na de Ronde van Baskenland al een waarschuwing van de UCI. ‘Een of twee renners hadden verdachte bloedwaarden. Er was geen bewijs dat het om doping ging. Toch hebben wij Gianetti toen op ons kantoor van onze bezorgdheid op de hoogte gesteld,’ aldus McQuaid.

RIDE Magazine