Sarreau schiet raak in openingsetappe Vierdaagse van Duinkerke

Sarreau schiet raak in openingsetappe Vierdaagse van Duinkerke

foto: Sirotti

dinsdag 8 mei 2018 om 16:51

Marc Sarreau heeft de openingsetappe van de Vierdaagse van Duinkerke (2.HC) op zijn palmares bijgeschreven. De 24-jarige Fransman van Groupama-FDJ versloeg in La Bassée landgenoten Bryan Coquard en Rudy Barbier. Landgenoot Wouter Wippert viel met een vierde plek net naast het dagpodium.

In de schaduw van de Giro d’Italia begonnen 132 coureurs vanmiddag aan de 64e editie van een andere roemruchtige rittenkoers: de Vierdaagse van Duinkerke. Zonder titelverdediger Clément Venturini – die op dit moment de Italiaanse ronde betwist – begon het peloton aan een 163,5 kilometer lange vlakke etappe naar La Bassée. Al vroeg in de rit kozen drie Fransen het hazenpad. 

Romain Combaud, Jérémy Lecroq en Pierre Idjouadiene wisten enkele minuten te vergaren, maar het peloton – aangevoerd door de ploegen van revelatie Marc Sarreau (Groupama-FDJ) en de terugkerende André Greipel (Lotto Soudal) – had de teugels duidelijk in handen. Met nog twintig kilometer te gaan reed de kopgroep nog maar één minuut vooruit.

Amper acht kilometer later was het liedje van de vluchters uitgezongen. Een massasprint stond in de sterren geschreven, en die kwam er dan ook in de straten van La Bassée. Lotto Soudal en Direct Energie probeerden hun sprinter zo goed mogelijk te piloteren, maar het was uiteindelijk Sarreau die naar zijn vijfde seizoenszege wist te snellen. Hij pakt daarmee ook de eerste leiderstrui.

Dit artikel delen:

6 Reacties

123poetertjes 8 mei 2018 om 16:55

Bouhanni heeft er met Grosu ook weer een nieuw vriendje bij, hij ging weer hoofdknuffelen. Kan het hem echter niet kwalijk nemen want Edi flikkerde hem bijna de hekken in.

Sagan=hulk 8 mei 2018 om 16:59

Als Bouhanni doet wat Grosu hem vandaag flikte dan stond heel WielerFlits in rep en roer. Onwaarschijnlijk tegen welke vooroordelen deze gast moet opboksen. Wat me wel deugd deed is dat ik de grinta terug zag bij Bouhanni, als Grosu hem niet in de hekken duwt dan wint hij hier. Deze man gaat in de Tour iedereen op z’n plaats zetten met een ritzege.

En tip voor Lotto-Soudal, laat Greipel altijd spurten als hij meedoet. Hij is nu eenmaal de beste renner van Lotto-Soudal.

SolerEritrean 8 mei 2018 om 17:05

Grosu is ook gewoon Bouhanni 2.0. Cofidis moet er gewoon van af… beste voor beide partijen.

Scott Sunderland 8 mei 2018 om 17:06

Bespeuren wij (langzaam) enige verbetering bij Wippert ?? Dat zou zeer welkom zijn. Erg teleurstellend tot nu toe.

Scott Sunderland 8 mei 2018 om 17:09

Dupont kan nog steeds niet winnen na zijn verloren seizoen vorig jaar en zijn absurd succesvolle jaar daarvoor. Vreemde renner toch.

ditisdavid 8 mei 2018 om 17:24

Sarreau zou eens voor eigen kans moeten mogen rijden in een grote ronde, boekt toch nette overwinningen.

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair