Sarreau profiteert van topvorm: Fransman wint Parijs-Bourges

donderdag 10 oktober 2019 om 17:39
Sarreau profiteert van topvorm: Fransman wint Parijs-Bourges

foto: Cor Vos

De 69e editie van Parijs-Bourges is gewonnen door Marc Sarreau. De 26-jarige spurter van Groupama-FDJ bleek na een druilerige wedstrijd sneller dan de Belgen Tom Van Asbroeck en Amaury Capiot. De rappe Sarreau won enkele dagen geleden ook al de Tour de Vendée.

In Italië volgen de (semi)klassiekers elkaar in rap tempo op, maar er werd vandaag ook gekoerst in Frankrijk. De organisatie van Parijs-Bourges zocht naar een opvolger voor de beloftevolle Fransman Valentin Madouas, die twaalf maanden geleden met een late uitval de sprinters wist te verrassen. De renner van Groupama-FDJ schitterde door afwezigheid, waardoor hij zijn titel niet kon verdedigen. Het peloton begon om 12.40 uur onder regenachtige omstandigheden aan de licht golvende wedstrijd.

De vroege vlucht werd gevormd door Balázs Rozsa, Thimo Willems, Jonas Döring en Tom Dernies. Het peloton zag al snel dat het goed was, waardoor het verschil opliep tot maximaal zeven minuten. De aanvallers kregen een royale voorsprong, maar het bleek niet genoeg om uit de greep te blijven van het peloton. Met nog zestig kilometer te gaan werden Rozsa, Willems, Döring en Dernies opgepeuzeld door de sprintersploegen. De vroege vluchters werden bedankt voor bewezen diensten, het was wachten op nieuwe demarrages.

Sterke kopgroep haalt het niet 
Er ontstond al snel een nieuwe kopgroep van liefst dertien renners. Zo probeerden onder meer Jonathan Hivert, Stefan Küng, Tony Gallopin, Krists Neilands en Anthony Turgis de spurters te verrassen, maar de maximale voorsprong van het clubje hardrijders bleef beperkt tot één minuut. Het duurde een tijdje vooraleer de aanvallers werden opgepeuzeld, maar we kregen een sprint tussen de snelste renners. En net als in de Tour de Vendée bleek Sarreau over de snelste benen te beschikken. Nils Eekhoff eindigde als negende.

Dit artikel delen:

2 Reacties

Scott Sunderland 10 oktober 2019 om 18:54

Benieuwd of Capiot weer gaat bijtekenen bij Sport Vlaanderen. Hij lijkt er weer niet in te slagen een WT ploeg serieus te interesseren. Jammer.

Arry1337 11 oktober 2019 om 12:47

Colin Stussi, ook nog niet eerder van gehoord

Headlines

Materiaalzone

Populair