Sanne Cant wint thuiscross in de regenboogtrui

zaterdag 9 februari 2019 om 14:33
Sanne Cant wint thuiscross in de regenboogtrui

Foto: Cor Vos

Sanne Cant heeft haar thuiscross op haar naam geschreven. De kersverse wereldkampioene won in Lille de slotmanche van de DVV Verzekeringen Trofee voor Denise Betsema en Loes Sels.

De openingsfase in Lille was een kolfje naar de hand van de kersverse wereldkampioene bij de beloften, Inge van der Heijden. Zij bepaalde het tempo en verhinderde zo lange tijd dat minder gestarte rensters, zoals thuisrijdster Sanne Cant, makkelijk weer vooraan zou geraken. Toch kwam de wereldkampioene bij de elite na twee rondjes vooraan postvatten.

Cant wilde ook graag meteen de beslissing forceren, maar die eer was voor haar nichtje Loes Sels weggelegd. Sels versnelde telkens in de lastige materiaalzone en lag zo aan de basis van een groepje van drie. Naast Sels en Cant was ook nog altijd een ijzersterke Van der Heijden vooraan present. Bij het ingaan van de slotronde kwam ook Denise Betsema daar nog bij.

Cant staat steevast bekend om een razendsnelle slotronde en dat was vandaag in eigen gouw niet anders. De wereldkampioene nam de koppositie op zich en sloeg toe in de lusjeszone vlak voor de aankomst. Sels ging, al lopend in de fout, en hield daarbij ook Betsema en Van der Heijden op. De vogel, Cant genaamd, was dus gaan vliegen. Ze sloeg bovendien twee vliegen in een klap want ook de eindzege in de DVV Verzekeringen Trofee komt bij op haar palmares.

DVV Verzekeringen Trofee 2018-2019
Uitslag manche 8: flag-be Lille

1. flag-be Sanne Cant (IKO-Beobank)
2. flag-nl Denise Betsema (Marlux-Bingoal) op 2s
3. flag-be Loes Sels (Pauwels Sauzen-Vastgoedservice) op 3s
4. flag-nl Inge van der Heijden (CCC Team) op 7s
5. flag-gb Nikki Brammeier (Mudiiita) op 45s
6. flag-be Ellen van Loy (Telenet-Fidea) op 54s
7. flag-us Katie Compton (Trek) op 55s
8. flag-be Laura Verdonschot (Marlux-Bingoal) op 1m25s
9. flag-nl Annemarie Worst (Steylaerts-777) op 1m38s
10. flag-it Anna Maria Arzuffi (Steylaerts-777) op 1m40s

Dit artikel delen:

6 Reacties

Baik-Baik 9 februari 2019 om 14:46

Het zal wel als tactisch slim worden gezien, maar wat een wieltjeszuiger is die Cant toch. Heeft misschien 1.5km op kop gereden vandaag en de rest door de anderen laten opknappen.

Knappe prestatie van van der Heijden en Betsema ook sterk teruggekomen.

LutsenkoFan 9 februari 2019 om 16:57

Als je niet sterk bent moet je slim zijn toch.

Brabander 9 februari 2019 om 15:40

Als Loes en Sanne beide van voren zitten, kun je het onderhand wel uittekenen. Loes lijkt de sterkste en ramt op kop, zodat er velen moeten passen. En Sanne muist er in de slotronde van tussen of verslaat haar nicht in de sprint. Het zal best onbewust zijn hoor, maar het valt wel op.
Verder genoten van Inge van der Heijden. Naar mijn weten de eerste keer dat ze zo haar neus aan het venster steekt in zo’n deelnemersveld.

Romāns Vainšteins 9 februari 2019 om 17:11

Die rijden gewoon samen en delen de poet, geef ze eens ongelijk.

#jesuisvino&kolobnev

Beekman 9 februari 2019 om 18:28

Okay, je hoeft geen extra krachten te verspillen als je het zo kan afmaken in een verzwakt deelnemersveld, want als Vos en of Brand aan de start staan dan moet ze toch uit haar pijp komen en krijg je een ander verhaal, maar goed die waren er niet.
Vraag mij alleen af of die Wuijts nu zo dom is of niets anders te vertellen heeft, zijn uitspraak van waar zijn Brand en Vos, wat had je gedacht met het wegseizoen in aantocht.
Evenals zijn uitspraak dat Cant heer en meester was op het WK, inderdaad goed gereden maar ik had het toch nog wel eens willen zien als Brand niet op haar snuffel gegaan was bij die fietswissel, want deze dame heeft toch wel wat meer inhoud dan Cant, maar goed het was nu eenmaal zo verlopen.

Gilberto 9 februari 2019 om 18:40

Sterk hoor van van der Heijden.

Goed afgemaakt door wieltjesplakker Cant. Vorige week toch wel de sterkste, maar warm of koud word ik er niet van.

Headlines

Materiaalzone

Populair