Sanne Cant viert feest in eerste editie Vestingcross
Foto: © Orange Pictures - Sportfoto
zondag 12 februari 2017 om 14:18

Sanne Cant viert feest in eerste editie Vestingcross

Sanne Cant heeft de Vestingcross in Hulst op haar naam geschreven. Daardoor mag de Zeeuwse veldrit de naam van de wereldkampioene als eerste opschrijven op de erelijst. Katie Compton moest het in de slotronde afleggen tegen de Belgische. Laura Verdonschot eindigde als derde.

In de eerste ronde nam Ellen Van Loy het heft in handen, maar door een glijpartij konden achtervolgers Sanne Cant, Laura Verdonschot en Katie Compton terugkeren. Het Nederlandse duo Sophie de Boer-Annemarie Worst volgde op een tiental seconden.

In de slotronde namen Cant en Compton de leiding. De wereldkampioene nam op de lastigste strook de maat met de Amerikaanse, maar die gaf niet op en keerde terug in het wiel van Cant. Uiteindelijk trok de veldrijdster uit Lille toch aan het langste eind en mag ze zich de eerste winnares van de Vestingcross noemen.

flag-nl Vestingcross 2017, Hulst
Uitslag vrouwen

1. flag-be Sanne Cant
2. flag-us Katie Compton
3. flag-be Laura Verdonschot
4. flag-be Ellen Van Loy
5. flag-nl Annemarie Worst

RIDE Magazine
2 Reacties
Sorteer op:
12 februari 2017 23:49
Als je Sanne op het podium ziet staan, krijg je bijna medelijden. Misschien kan er aan haar team een specialist worden toegevoegd die haar leert rechtop te staan bij een huldiging en het gedrag van het "bange vogeltje" achter zich te laten. Schouders omhoog, borstjes vooruit en een keer overtuigd blij zijn. In het veld is ze heel anders...!

@redactie: mogen we niet weten hoe de winnares van de wereldbeker is gefinisht ?
13 februari 2017 00:14
Wat doet het ertoe? Al gaat ze op haar handen op het podium staan.

Reacties zijn gesloten.