Sanne Cant start zonder ambitie op het EK: “Namen ligt me echt niet”
foto: Cor Vos
vrijdag 4 november 2022 om 18:24

Sanne Cant start zonder ambitie op het EK: “Namen ligt me echt niet”

Sanne Cant en Marion Norbert-Riberolle staan zaterdag voor België aan de start van het EK veldrijden. Beiden vinden in Namen niet hun favoriete rondje, vertellen ze in gesprek met Het Nieuwsblad.

“Namen ligt me echt niet”, is Cant duidelijk. “Ik sta dus zonder ambitie aan de start, maar ik ga mijn best doen voor de supporters en de kleuren van mijn land. Namen is een parcours met veel hoogteverschil, het is meer een mountainbikewedstrijd een cyclocross. Op het EK wordt één van de drie truien verdeeld, dus er zal wel spanning zijn in het peloton. Maar bij mij niet.”

Nochtans is Cant drievoudig Europees kampioen. Haar laatste titel dateert evenwel van 2014 en de 32-jarige renster verwacht niet dat ze het record van Daphny van den Brand (die het EK vier keer wist te winnen) ooit zal verbreken. “Als ik eerlijk ben, dan besef ik dat het record er niet meer in zit, of het EK zou op een parcours als Koksijde moeten gereden worden.”

Norbert-Riberolle is het wat betreft het parcours met Cant eens. “Het is geen omloop die ons bijzonder ligt. Je ziet dit seizoen steeds de Nederlandse dames voorin rijden, dus het wordt moeilijk voor ons.”

 
10 Reacties
Sorteer op:
4 november 2022
" Je ziet dit seizoen steeds de Nederlandse dames voorin rijden" Dat is toch al jaren, sinds Vos weten we niet beter. ;)
  4 november 2022
  Vos werd geklopt door Kupfernagel, die net als Cant drie keer won. Helen Wyman won er twee op een rij. Dat zijn er al acht die niet door een Nederlandse gewonnen werden. Eva Lechner kwam, dacht ik, ook dicht bij een zege — tweede achter Worst of Kastelijn?
4 november 2022
Hoe je het ook wendt of keert, Cant was een fenomeen. Eigenlijk vreemd dat zij bij de Vlaamse meisjes zo weinig navolging heeft gevonden.
  4 november 2022
  @Alfred Cant was een topper maar op tv kwam ze niet over als een innemende persoonlijkheid. Ze leek wat teruggetrokken. Als jonge rijdster is het dan een flinke stap om op haar af te stappen.
  4 november 2022
  Dat valt volgens mij wel mee. Ik heb haar vaak genoeg voor de wedstrijd een vuistje zien geven aan de jonkies die inmiddels bij de start een rijtje voor haar staan. Maar inderdaad, een grote mediapersoonlijkheid is ze niet. Is dat erg? Nee.
  4 november 2022
  @Alfred, Cant had wel behoorlijke prestaties (ze kon als voltijds crosser als 1 van de weinigen een vuist maken tegen de wegrensters en mountainbikesters). Maar ze miste wat mij betreft de uitstraling om ook anderen aan het veldrijden te krijgen. Vergelijk haar met Vos, Prevot of zelfs Sophie de Boer, en je hebt m.i. je antwoord. En waar Kevin Pauwels (ook weinig uitstraling) nog iets aandoenlijks had, was ook dat bij Cant eigenlijk niet aanwezig.
4 november 2022
Ach Urban je kan ze het eens kwalijk nemen. Verschil tussen 1 seizoen of 10 seizoen schijnt moeilijk te zijn.
4 november 2022
Bij Cant zal vanaf dit seizoen geen één parcours liggen. Het is gewoon klaar door de overmacht van de Nederlandse dames.
4 november 2022
Cant is niet meer dan een subtopper en zal ook echt niet meer bij de top gaan aansluiten. Prachtig palmares opgebouwd maar zal niet veel meer bijkomen. België moet het dan hebben van import Ribberolle, toch raar dat er geen structuur kan worden gemaakt in het opleiden van jong talent bij de vrouwen. Lijkt totaal geen aandacht voor te zijn.
4 november 2022
Realisme en defaitisme liggen dicht bij elkaar voor de Belgische vrouwen de laatste seizoenen. Waar de vrouwencross wekelijks spektakel biedt, slaagt Vlaanderen er niet in om structureel vrouwelijk talent op te leiden.

Reacties zijn gesloten.