Sanne Cant moet Wereldbeker van Tábor aan zich voorbij laten gaan

vrijdag 12 november 2021 om 18:33
Sanne Cant moet Wereldbeker van Tábor aan zich voorbij laten gaan

foto: Guido De Meyer

Sanne Cant verschijnt zondag niet aan de start van de wereldbekerveldrit van Tábor. De 31-jarige renster, de huidige nummer vijftien van de UCI-veldritranking, kreeg een negatief reisadvies nadat ze ongelukkig terechtkwam bij een val tijdens de opwarming voor de Superprestige van Niel.

Cant moest zich donderdag in extremis terugtrekken voor de Superprestige van Niel, nadat ze in de opwarming twee keer ten val kwam en ze op doktersadvies niet mocht starten. Aan haar val hield de Belgische kampioen een lichte hersenschudding en een zwaar gekneusde nek over, deelt haar ploeg IKO-Crelan, mee. “Ze kreeg een negatief reisadvies en zal helaas dus de Wereldbeker van Tábor aan zich voorbij moeten laten gaan.”

Cant begon het nieuwe crossseizoen begin oktober met winst in de Ethias Cross Meulebeke. In de weken daarna eindigde ze ook in de Superprestige in Gieten (achtste), de Superprestige van Ruddervoorde (vierde) en op het Europees kampioenschap op de Col du VAM (tiende) bij de beste tien in de uitslag. In de strijd om de Wereldbeker staat Cant na vijf manches 23e met 29 punten, op een straatlengte achterstand van leider Lucinda Brand (147 punten).

Dit artikel delen:

6 Reacties

sooike 12 november 2021 om 23:18

Ik vrees dat het gedaan is met de loopbaan van Cant. Bijna genant hoe ze in de sterk bezette wedstrijden al snel op forse achterstand doorkwam. Misschien moet ze zelf de knoop doorhakken of anders haar ploegleiding, want zo komt er wel een erg triest einde van de carrière van deze voormalige wereldtopper.

platteprijs 13 november 2021 om 08:23

Tsja het gaat duidelijk minder, maar om dat gênant en triest te noemen … Dat geldt dan ook voor mannen als Gilbert en Terpstra.

Michelangelo 13 november 2021 om 08:54

Wat zich vorig jaar aankondigde zet zich voort: cant verandert in rap tempo in veldvulling.

Als ze daar zelf nog plezier aan heeft moet ze vooral door blijven gaan met crossen. Maar dat plezier straalt ze niet uit in de interviews in ieder geval.

Verweggistan 13 november 2021 om 00:28

Sanne staat een tijdje aan de Cant.

Kaj 13 november 2021 om 11:11

Misschien moet Sanne Cant eens naar een andere omgeving gaan. Ze zit vast in het stramien van deze ploeg misschien is verandering van omgeving wel een goede oplossing

notriple 13 november 2021 om 13:28

Ze had de laatste jaren ook last van de nederlandse hegonomie. Dat kon ze moeilijk accepteren. In diverse interviews kwam dat naar boven drijven.

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair