Sanne Cant droomt van Strade Bianche met nieuwe wegploeg

zaterdag 13 juni 2020 om 17:50
Sanne Cant droomt van Strade Bianche met nieuwe wegploeg

foto: Cor Vos

Sanne Cant zal de komende jaren niet alleen in het veld te bewonderen zijn, maar ook op de weg. Ook op de weg zal de drievoudig wereldkampioen veldrijden haar doelen najagen. “Dromen genoeg”, zegt ze. “Strade Bianche is er daar een van.”

“Maar of ik de Strade ooit zal kunnen rijden?”, vraagt Cant zichzelf af bij Sporza. “Dat hangt een beetje af van zijn plek op de kalender de komende jaren. Samen met de Strade zijn de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix de drie mooiste koersen die er zijn.  Hopelijk kan ik ooit eens meedoen aan die wedstrijden.”

Deelname zou voor Cant een mooie toevoeging aan haar al rijke carrière zijn. “Het zou mooi zijn als je na je carrière kan zeggen dat je niet alleen mooie crossen hebt gereden, maar ook die drie mooie wedstrijden op de weg.”

Wanneer ze deze wedstrijden zal rijden, dat weet ze niet. Wel staat vast dat er dit seizoen nog op de weg gekoerst gaat worden, mits het coronavirus dat toelaat. “Normaal gezien zal ik dit jaar nog enkele wedstrijden op de weg rijden. Als ik weet wanneer we onze eerste koersen kunnen rijden, zal ik wat meer intensiteit in mijn trainingen steken”, eindigt ze.

Dit artikel delen:

7 Reacties

Franco Ballerini 13 juni 2020 om 18:04

Veel respect voor Cant, maar inmiddels is zij aan alle kanten ingehaald. Ik zie het niet meer gebeuren dat ze een SB wint, maar misschien bedoelt ze wel dat deelnemen belangrijker is dan winnen. Blijft moeilijk te rijmen met het winnaarstype dat zij was.

Michelangelo 13 juni 2020 om 20:00

Ik zie haar ook niet zo snel meer een serieuze wedstrijd winnen. Hooguit het BK veldrijden voor de 78e keer.

En ook in de wegkoersen vraag ik me af of ze tegen het Nederlandse en buitenlandse geweld op kan. Want waar ze in de cross nog wel eens weg komt met haar stuurvaardigheid (hoewel dat ook altijd zwaar overdreven wordt door Wuyts), is het in de koers vooral ook hard genoeg kunnen fietsen.

Ze mag me verbazen, maar ik denk dat dat niet gaat gebeuren.

Robert Rodenburg 13 juni 2020 om 22:04

Denk ook dat het niveau haar de laatste 2jaar ontstegen is want echt een goede wielrenster is ze nooit geweest

Gilberto 13 juni 2020 om 22:36

‘wie droomt er niet van de Strade Bianche, ken niet veel mooiere koersen

Ligthning 13 juni 2020 om 23:26

Ik denk dat ze op de weg iets te kort komt. Zo had ik de voorbije jaren toch de indruk bij de (kleinere) wedstrijden die ze betwistte. Daarenboven lijkt ze al een paar jaren achter haar beste vorm aan te hollen. Misschien komt haar (te) grote versnelling die ze hanteert (en niet meer rondkrijgt) in het veldrijden beter tot haar recht op de weg. Blijft het feit dat Cant enkel een berm opraakt, puur op kracht. De langere beklimmingen in het veldrijden, zoals de Koppenberg, Ronse vroeger, Overijse, Namen enz. verteert zij niet. Laat staan dat ze over de toch wel pittige hellingen van de Strade zou raken.

john 14 juni 2020 om 07:22

Och ze hebben nog Figu(Cant)en nodig dus laat maar komen

Beekman 14 juni 2020 om 07:38

Er zijn er meerdere die hiervan dromen, voor haar zal het bij die droom blijven.

Headlines

Populair

Materiaalzone