Sang-hoon Park slaat toe in Ronde van Thailand, Giovanni Lonardi blijft leider

dinsdag 2 april 2019 om 09:12
Sang-hoon Park slaat toe in Ronde van Thailand, Giovanni Lonardi blijft leider

foto: Cor Vos (archief)

De tweede rit in de Ronde van Thailand is een kolfje naar de hand van Sang-hoon Park gebleken. De Koreaanse baanspecialist van LX Cycling Team haalde het voor Wang Juanyong en Giovanni Lonardi. Laatstgenoemde blijft leider in het klassement.

Tijdens de tweede etappe van The Princess Maha Chakri Sirindhorn’s Cup – zoals de wedstrijd officieel heet – moest het peloton van Uttaradit naar Nan. In de 183 kilometer lange vlakke rit noordwaarts bleek de massasprint opnieuw niet te vermijden. Vanuit een groepje vroege vluchters deed Guangtong Ma (Hengxiang) een dappere poging, maar de Chinees werd in de laatste kilometer teruggepakt door de jagende meute.

Park Sang-hoon, vorig jaar winnaar van achtervolgingsgoud bij de Aziatische Spelen, haalde met een paar machtige pedaalslagen zijn eerste zege in een profkoers. Lonardi (Nippo-Vini Fantini-Faizanè) behield dankzij een derde plaats zijn gele leiderstricot in de 2.1-koers.

Dit artikel delen:

2 Reacties

toke 2 april 2019 om 11:36

Vorig jaar eindigde de ronde van Thailand in mijn woonplaats khon kaen…..Raymond kreder finishte in die etappe nog als 3de nadat hij de eerste etappe had gewonnen…..Dit jaar staan er geen nederlanders aan de start.

Verweggistan 2 april 2019 om 16:43

Komt vooral omdat Langkawi is uitgesteld en nu overlapt met Thailand.

Headlines

Materiaalzone

Populair