Sander Armée vindt in Qhubeka ASSOS nieuwe ploeg

maandag 7 december 2020 om 14:37
Sander Armée vindt in Qhubeka ASSOS nieuwe ploeg

foto: Cor Vos

Sander Armée blijft in 2021 actief op het hoogste niveau. De 34-jarige coureur moest vertrekken bij Lotto Soudal, maar heeft nu in Qhubeka ASSOS een nieuwe ploeg gevonden. Hij wordt er ploeggenoot van onder meer Victor Campenaerts en Fabio Aru. Ook de jonge Zwitser Mauro Schmid (21) is gepresenteerd door Qhubeka ASSOS.

Armée is al sinds 2010 profwielrenner. Hij debuteerde toen bij Topsport Vlaanderen-Mercator. Na vier jaar maakte hij de overstap naar het toenmalige Lotto Belisol. Achter zijn naam staan twee profzeges: in 2017 wist Armée de achttiende rit in de Vuelta a España te winnen en in augustus van het afgelopen seizoen won hij een etappe in de Tour Poitou-Charantes.

“Ik ben super gemotiveerd om volgend jaar bij Qhubeka ASSOS aan te sluiten”, zegt Armée. “Koersen is mijn passie en ik voel die passie ook in de ploeg en de staf. Ik heb al wat successen gehad, maar dat betekent niet dat ik mij niet verder wil verbeteren. Ik zal ook mijn ervaring gebruiken en alles geven om de ploegdoelen te behalen volgend jaar. Het is leuk om weer samen te koersen met Victor. We reden al twee jaar samen en woonden de laatste jaren in hetzelfde dorp.”

Mauro Schmid
Mauro Schmid staat te boek als een degelijke tijdrijder en iemand die in het middengebergte lang mee kan. Zo werd hij begin dit jaar bij de profs achttiende in de door Emanuel Buchmann gewonnen Trofeo Serra de Tramuntana (1.1) op Mallorca. Daarnaast werd hij achttiende in het klassement van de Czech Tour (2.1) en elfde in de Ronde van Luxemburg (2.HC).

Vorig jaar werd Schmid op het Europees kampioenschap tijdrijden voor beloften ook al elfde. Hij gaf vier seconden toe op Ilan Van Wilder en was een seconde sneller dan Brent Van Moer. Schmid is vooralsnog de tweede renner uit Zwitserland bij Qhubeka ASSOS, naast Kilian Frankiny.

In totaal heeft Qhubeka ASSOS nu 25 renners onder contract voor 2021. De WorldTour-ploeg geeft aan dat binnenkort nog twee renners aangekondigd worden.

Dit artikel delen:

9 Reacties

ivo001 7 december 2020 om 14:52

Ik zat mij vanmorgen nog af te vragen waarom Mauro geen contract had voor 2021.

0
Sephiroth 7 december 2020 om 15:28

Sander had ik idd verwacht, goed genoeg in de WT om geen contract te krijgen.

0
Murcia 7 december 2020 om 15:46

Fijn voor Sander die ook echt thuis hoort in de World Tour, de jonge zwitser lijkt me dan weer een typische kwantitatieve aanvulling ipv kwalitatief.

0
hartstikkebedankt 7 december 2020 om 15:55

Vind ik juist wel meevallen. Reed in de Ronde van Luxemburg met de beste renners mee en ook in de Czech Tour was hij in de zwaarste rit in het eerste groepje. Hij is nog maar 21 jaar.

0
Murcia 7 december 2020 om 16:04

Je hebt gelijk, ik was iets te vlug met mijn oordeel. Tegenwoordig lijken renners met 21 jaar al meteen top te moeten zijn gezien de prestaties van een paar unieke talenten. Ik ga gewoon kijken hoe hij zich komend seizoen ontwikkeld.

0
Scott Sunderland 7 december 2020 om 16:42

Sander Armée reed best een leuke Giro hoor. Echt geen verkeerde renner om in de ploeg te hebben. Terecht dat hij voor de WT behouden blijft.

0
David Janssens 7 december 2020 om 16:48

Mooi voor Armée dat hij onderdak is! Zat gisteren de lijst van contractlozen eens te bekijken en verwonderde mij er toch over dat hij er nog altijd tussenstond. Er zijn toch wel mindere renners al onderdak. Logische aankoop van Qhubeka!

0
Koersmaniak 7 december 2020 om 23:14

Armée geloofde nog lang dat hij nog zou kunnen verlengen bij Lotto, dat hielden ze hem lang voor.
Ik denk dat andere ploegen er ook vanuit gingen dat Armée wel zou verlengen, mooi dat hij nog onderdak heeft in de WT.
Hij is iemand die breed inzetbaar is nog volop wedstrijden rijdt van februari tot eind september, zonder een maand hoogtestage hier en daar.

Ik vraag me af of ze bij Lotto-Soudal niet in de problemen gaan komen, omdat mannen als Armée zeer belastbaar zijn en van Parijs-Nice, naar Catalonië over Baskenland, naar Ardennenklassiekers of Giro enzovoorts kunt sturen.
Met die jonge gasten ga je meer rekening moeten houden met rust en belastbaarheid.

0
Thoin 8 december 2020 om 12:06

Goed punt, al hebben ze zoveel jonge renners dat ik denk dat het wel gaat meevallen.

Van Gils-Vervloesem-Verschaeve-Moniquet-Conca-Oldani-Crass-Vanhoucke-Goossens-Holmes-Wellens-De Gendt-Van Der Sande-Marzynscki.

Een Van Moer en Malecki kan je daar ook nog laten rijden.

Je zou er al 7 naar Catalonië kunnen sturen en 7 naar Baskenland, terwijl vaak dezelfde 7 beide rondes rijden. Met uitzondering van een kopman die Catalonië rijdt in voorbereiding op Amstel en co…

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone