Sánchez verspeelt eindzege in Castilla y León aan Moreno

zondag 15 april 2012 om 15:10

Javier Moreno is de eindwinnaar geworden van de Vuelta a Castilla y León. De Spanjaard van Movistar reed op de slotdag zijn landgenoot Luis León Sánchez (Rabobank) uit de leiderstrui en ging met het eindklassement aan de haal. De dagwinst was voor de Panamees Yelko Gómez (Caja Rural).

In het begin van de etappe koos een kopgroep van een twintigtal renners het hazepad, zij het zonder mannen die een echte bedreiging vormden voor de leidersplaats van Sánchez. Rabobank liet eerst nog begaan, maar op de Puerto de Navacerrada, de slotklim op 50 kilometer van de meet, liep het verschil terug.

Op de top van de Navacerrada kon het peloton net niet de aansluiting maken, maar sloegen onder meer Moreno en ook Guillaume Levarlet (Saur-Sojasun) en Pablo Urtasun (Euskaltel) er wél in de sprong te maken. Zij stonden in de stand vlak achter Sánchez, waardoor zijn leiderstrui in het gevaar kwam.

De 24 leiders lieten het niet stilvallen, vooral doordat Moreno en Levarlet een paar ploegmaats aan hun zij wisten, en reden Sánchez in het verlies. Levarlet was de best geplaatste van de vluchters, maar Moreno sprintte achter Gómez naar de tweede plaats en bleef dankzij de boni’s de Fransman één seconde voor in de eindstand.

Vuelta a Castilla y León 2012 (2.1)
Uitslag etappe 3: Segovia – Segovia (173,5 km)

1. Yelko Gómez (Panama/Caja Rural) 4u42m17s
2. Javier Moreno (Spanje/Movistar Team) allen z.t.
3. Brice Feillu (Frankrijk/Saur-Sojasun)
4. Matthew Busche (Verenigde Staten/RadioShack-Nissan)
5. Adrián Palomares (Spanje/Andalucía)

Eindklassement
1. Javier Moreno (Spanje/Movistar Team) 12u46m05s
2. Guillaume Levarlet (Frankrijk/Saur-Sojasun) + 1s
3. Pablo Urtasun (Spanje/Euskaltel-Euskadi) + 3s
4. David de la Cruz (Spanje/Caja Rural) + 10s
5. Tiago Machado (Portugal/RadioShack-Nissan) + 19s

Later meer…

Dit artikel delen:

Headlines

Materiaalzone

Populair