Samenwerking Jumbo-Visma en Cervélo voor onbepaalde tijd opgewaardeerd

donderdag 1 juli 2021 om 11:45
Samenwerking Jumbo-Visma en Cervélo voor onbepaalde tijd opgewaardeerd

foto: Cor Vos

Jumbo-Visma en Cervélo hebben een nieuwe overeenkomst getekend. De ploeg en het fietsmerk verlengden hun samenwerking voor onbepaalde tijd. Beide partijen werken pas sinds de start van dit seizoen samen, maar besloten door de succesvolle beginperiode het contract open te breken.

De contractverlenging geldt voor zowel het WorldTeam, de vrouwenploeg, het opleidingsteam als de schaatsers, die op de fietsen hun trainingen afwerken. De wielerploeg behaalde op de fietsen van Cervélo al mooie successen. Zo waren Marianne Vos en Wout van Aert de beste in de Amstel Gold Race en Gent-Wevelgem en werden verschillende nationale titels gewonnen.

“Cervélo toont al direct een enorme betrokkenheid bij het team. Onze renners en technische staf zijn zeer tevreden”, laat ploegmanager Richard Plugge weten. “Er is een goede samenwerking en we hebben allebei dezelfde mindset dat we elke dag beter willen worden. Cervélo begrijpt precies wat professioneel wielrennen inhoudt en wij zullen er samen in de toekomst voor zorgen dat zij op technologisch gebied marktleider blijven.”

Jumbo-Visma reed de afgelopen zeven seizoenen op fietsen van Bianchi, maar van het Italiaanse merk werd deze winter afscheid genomen. Bianchi levert sinds dit jaar fietsen aan BikeExchange.

Dit artikel delen:

35 Reacties

Renaissance 1 juli 2021 om 11:49

Die tijdritfietsen zien er erg goed uit, alleen voorlopig hebben ze er niet het succes op wat ze op de Bianchi wel hadden. Het zal dus toch goed bevallen voor beide partijen.

madeinstars 1 juli 2021 om 11:52

Dat gebrek aan succes t.o.v. de Bianchi a) valt nog reuze mee (toch in twee world tour koersen al een tijdrit gewonnen en 3 nationale TT titels) en b) komt toch ook door omstandigheden (valpartij Roglic, suboptimale voorbereiding Van Aert).

Daarnaast rijden Kruijswijk, Foss, Vingegaard en ook een type als Kuss dit jaar betere tijdritten dan ze ooit gereden hebben.

Dus volgens mij is die fiets zeer prima in orde.

S. Morgenstern 1 juli 2021 om 11:58

Volgens mij zijn de tijdritten er dit jaar op vooruit gegaan, wat vast ook met de fiets te maken heeft. De laatste tijdritfiets van Bianchi was in het begin één van de beste in het peloton, maar ondertussen toch al wat verouderd

Aart van Woud 1 juli 2021 om 12:12

In de proloog van de Giro gingen ze toch serieus hard op de Cervelo. Alleen ging Ganna nog harder.

Turtlehead 1 juli 2021 om 12:49

Ik neem aan dat het niet alleen om tijdritfietsen gaat. En dat daarnaast de economische waarde van het pakket (inclusief snelle productie/levering/ontwikkeling) belangrijk is.

Jean Dumas 1 juli 2021 om 11:56

Cervélo is de juiste stap in de marginal gains. Bij tijdritten zou ik het zelfs iets meer noemen.

xistnc 1 juli 2021 om 11:56

Waar de TT-vooruitgang op Bianchi de laatste tijd stagneerde, hebben ze met Cervélo de draad overduidelijk weer opgepakt.

Ik kan me goed voorstellen dat dit ook voor Rohan Dennis belangrijk kan zijn, mocht die inderdaad komen.

007 1 juli 2021 om 12:32

Volgens mij rijdt de schaatsploeg nog steeds op de Bianchi rond

Anton van Valouwe 1 juli 2021 om 17:47

Of Viking?

NCyclingfan 1 juli 2021 om 19:03

De schaatsers rijden meestal op het wieler materiaal (helm, fiets) van de renners het jaar ervoor. Ze dragen nu vaak de lazer helmen met geel en wit, waarmee Jumbo de Tour vorig jaar reed. Fietsen idem dito

jooprioolpijp 1 juli 2021 om 12:40

Alles wat de financiële stabiliteit op de lange termijn garandeert is goed nieuws. En qua looks, ik begin zowaar de mild infantiele gele voorvork wel mooi te vinden. De rest van de fiets was al mooi.

Turtlehead 1 juli 2021 om 12:47

@redactie: opwaarderen is iets anders dan verlengen (zie titel).

vanSpringel 1 juli 2021 om 12:48

Helaas de schijfjes op de TT-fietsen van Cervelo. Gisteren zag ik dat Pogacar geen schijfjes op z’n TT-fiets heeft. Verstandige keuze van die ploeg.

Wheely 1 juli 2021 om 12:51

Want schijfjes zijn niet aero?

MoveOn 1 juli 2021 om 14:45

Sowieso is er nog nooit een grote ronde gewonnen met schijfjes.

Beer 1 juli 2021 om 13:12

Tja, wat brengt het op? VDP scharrelt de avond voordien wat wielen, een helm en sokken bij elkaar en doet meteen even goed als van Aert met windtunneltesten, universitaire ondersteuning, een custom made tijdritstuur, specifieke tijdrittrainingen en de innovaties en ontwikkelingen van Cervelo en Agu. Als dat voor mij al een serieuze ontgoocheling is, dan zal het dat vast ook zijn voor Jumbo, WVA en Cervelo.

Derierre de la course 1 juli 2021 om 13:18

Het brengt op dat WVA met een matige voorbereiding dezelfde tijd rijdt als VDP in supervorm.

YogiBear 1 juli 2021 om 13:27

WvA rijdt twee maanden na een blindedarm operatie beter van MvdP. Moet je nagaan wat er allemaal mogelijk is. Wat ik bedoel; het ongelofelijke talent van MvdP zorgt er voor dat hij zonder specifieke voorbereiding deze tijdrit met dit resultaat kan rijden. Heel klein deel wellicht ook door motivatie vanuit de gele trui, maar geeft ook aan wat er met specifieke voorbereiding/training wellicht allemaal mogelijk is. Daarnaast is ook duidelijk dat WvA waarschijnlijk nog een paar procentjes heeft gemist door zijn verre van ideale voorbereiding. Ik hoop voor beiden dat ze nog weer een paar stappen gaan maken.

Beer 1 juli 2021 om 13:30

Die voorbereiding is zeker een excuus, maar dan nog. Van Aert is bij de beste 20 op de Mur de Bretagne en rijdt 2 dagen later in volle finale van groep 2 naar 1. Zo slecht is de conditie dus niet. In echte topconditie moet hij zeker beter kunnen, maar dan nog zal hij hier in verhouding amper wegrijden van VDP.

Murcia 1 juli 2021 om 13:44

Wat het oplevert? Kijk maar eens naar de ontwikkeling van Foss, Vingegaard en Affini. Het verhaal van Wout is bekend en de mensen voor hem waren in de eerste etappes ook beter dan hijzelf. Met uitzondering van Küng die zich volledig heeft mogen sparen voor deze etappe.
Uitstekende deal die bewijst dat de Pon Groep hier niet voor een paar jaartjes is ingestapt maar net als Jumbo dit als een strategische investering ziet voor de lange termijn.
Het is echter makkelijker voor sommigen om bij succes het materiaal ondergeschikt te vinden en als het resultaat ‘tegenvalt’ voor deze of gene renner te benadrukken dat het aan de fiets ligt en de windtunnel en de staf.

Beer 1 juli 2021 om 14:21

Voor alle duidelijkheid: het ligt voor mij niet aan het materiaal, niet aan de staf en niet aan iets anders. Ik vind het wel bijzonder dat je het zelfde resultaat of beter kan bereiken als Kung, Bissenger, van Aert en andere kleppers door er 2 dagen van te voren aan te beginnen. Dan krab je toch even achter je oren; zelfs al is een van Aert dan maar 98% ipv 100%.

Murcia 1 juli 2021 om 14:38

Er zijn wel vaker uitzonderingen die de regel bevestigen, zo vreemd vind ik dat niet. Matthieu is in topvorm en rijdt in het Geel. Dan is een topprestatie niet zo ver weg juist in een ITT die toch echt wel meer op en af was dan de voorbeschouwing deed uitschijnen.
Om de waarde van de overstap te beoordelen moet je alle resultaten dit jaar van TJV in de tijdritten meenemen en dan zie je een duidelijke opgaande lijn bij meerdere renners. Dat duidt op de uitstekende staf mbt dit onderdeel en veel mogelijkheden zoals testen in de windtunnel maar ook op een verbetering qua materiaal. En natuurlijk is dit ook financieel een forse plus ten opzichte van Bianchi.

Beer 1 juli 2021 om 15:06

Wel dan. Tal van verbeteringen, een duidelijk opgaande lijn, etcetera… En dan komt Mathieu met z’n wielen van Wurf, z’n pasopgehoogd stuur en het cliché ‘in het geel rijd je sneller’. Dan voel je je toch redelijk belachelijk gemaakt door zo’n kerel?

Murcia 1 juli 2021 om 15:16

Sorry Beer, maar jij bent degene die het nieuws over de verlenging van de fietsensponsor koppelt aan de prestaties van Wout en Matthieu gisteren. Terwijl ik mij baseer op de prestaties van de hele ploeg met het nieuwe materiaal. Waarom die obsessie met Matthieu? Zou Wout zich niet veel meer voor paal gezet voelen door zijn ploegmaat van amper zestig kilo? Of de mijnwerker op de fiets uit Slovenië?
Ik ben blij met het nieuws dat Cervelo blijft omdat het hele team op de tijdrit stappen maakt en zou mij niet verbazen dat dit voor Dennis ook een reden was om naar TJV te gaan.

Beer 1 juli 2021 om 15:36

Lijkt me niet zo vreemd om deze twee zaken aan elkaar te koppelen na hetgeen we gisteren mochten aanschouwen. Vraag me af wat de reacties zouden zijn, mocht van Aert met de mtb starten in Les Gets en finishen in het wiel van VDP. Iets vergelijkbaars zagen we gisteren. Heeft het dan zin om zoveel tijd, geld en energie te investeren in marginal gains? Blijkbaar kan het ook veel simplistischer.

Nu je er Pogacar en Vingegaard bijhaald; dit zijn misschien meer klimmerstypes dan tijdrijders, maar anderzijds ook renners die qua training, voorbereiding, materiaal, etcetera… op de lijn Kung, Bisseger, van Aert zitten. Op dat gebied vind ik dat dan minder verbazend.

Lendilonus 1 juli 2021 om 17:42

Wat wil je hier nou precies mee zeggen Beer? Het is voor iedereen duidelijk dat Cervelo een stap vooruit is ten opzichte van Bianchi als je de prestaties in de tijdritten van de ploeg over de hele lijn bekijkt. Dat Wout en Roglic hier niet voor de overwinning mee hebben gedaan heeft met hun fysieke gesteldheid te maken, niet met het materiaal. Of wil je met dit bericht eigenlijk insinueren dat wat Van der Poel heeft gedaan onmogelijk moet zijn en voor die prestatie een andere rede moet zijn?

S. Morgenstern 1 juli 2021 om 17:46

Wanneer Van Aert straks met bijvoorbeeld knechten als Laporte, Teunissen en Senechal er in de klassiekers alsnog opgelegd wordt door Van der Poel, is dan ook de conclusie 'tja, wat levert het op?'?!

Beer 1 juli 2021 om 23:44

Nee Morgenstern, want dat is nu eenmaal totaal iets anders. WVA en MVDP zitten wat betreft de klassiekers in dezelfde league qua training, voorbereiding, ervaring, materiaal, etcetera… Dat is wat het tijdrijden betreft wel even anders. Dan zit mijn vergelijking (van Aert die uit het niets zou meekunnen met VDP op de mtb) er toch iets dichter bij.

Tijdrijden is een niche waar heel veel werk, tijd, energie en geld wordt ingestoken door teams, renners, constructeurs en externe partners als universiteiten om op het hoogste niveau mee te kunnen. Dan is het heel bijzonder als er plots een renner opstaat die dat allemaal niet nodig heeft. Die vaststelling mag best gemaakt worden.

Pole Pole 1 juli 2021 om 15:20

Top frames maar ze zouden beter van die schijfremmen afstappen. Dat gaat hun nog wedstrijden kosten let op mijn woorden. Ineos en UAE weten wel beter en nemen ook dat risico niet.

YogiBear 1 juli 2021 om 15:28

Dit mag je even toelichten. Alles en iedereen is er van overtuigd dat schijfremmen beter zijn, zeker in de bergen en zeker als het nat is. Waarom zouden ze er dan vanaf moeten stappen?

Pole Pole 1 juli 2021 om 15:37

YogiBear
Hoeveel tijd van de Tour rijden ze nat een afdaling? Ik schat <5% droog, nat nog minder.
Dus dat voordeel op z'n zachtst gezegd verwaarloosbaar.

Iedereen is niet overtuigd, ze krijgen de keus niet meer van de fietsenleveranciers. De commercie wordt gepusht. Schijven zijn 1)een reden om een nieuwe fiets te kopen. 2)Vaker onderhoud en 3)duurdere stukken. Schijven lopen vaak aan, zeker als je 'en danseuse' gaat. En ze schuren vaak tegen het vuil wat er tussen komt. De wissels zijn ook véél trager.

007 1 juli 2021 om 16:09

Ineos is de enige zonder schijven en dat komt doordat ze de fietsen anders niet op 6.8 kunnen krijgen. Volgend jaar rijden ze ook met schijven. UAE reed alleen de TT met velgremmen

Maar Pole, waarom gaan ze wedstrijden verliezen omdat ze met schijven rijden?

Derierre de la course 1 juli 2021 om 16:47

Even, dat hele schijfremmenverhaal lijkt me onderhand zowat een complottheorie te worden. Of zo’n 3-puntsgordel verhaal.

Michiel 1 juli 2021 om 16:51

Wat dan? Danst Willem Engel ermee?

Murcia 1 juli 2021 om 17:24

Iedereen stapt over op schijfremmen, de enige reden voor INEOS om het niet te doen was dat Pinarello de fiets met schijfremmen niet op het gewenste gewicht kon krijgen maar dat is bij het nieuw te presenteren model geen probleem meer.

Volg hier

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair