Samensmelting Team NetApp en Endura Racing

donderdag 6 september 2012 om 15:42

foto: Sirotti

Team NetApp en Endura Racing gaan vanaf het wielerseizoen 2013 in elkaar op en zal Team NetApp-Endura gaan heten. De Duitse ProContinentale ploeg en de Continentale Britse ploeg zullen onder de Duitse licentie van NetApp blijven rijden. Dat meldt het hoogst genoteerde Duitse wielerteam via een persbericht.

Voor de ploeg zullen twintig renners uitkomen. De twaalf renners die voor volgend seizoen nog onder contract stonden bij NetApp zullen blijven. Dit wordt aangevuld met acht renners die over komen van de Britse formatie. Tevens zal de nieuwe ploeg op fietsen van Fuji gaan rijden volgend seizoen.

Team NetApp kreeg dit jaar verrassend een wildcard voor de Giro d’Italia en deed het met twee tweede plaatsen naar behoren. Endura Racing zagen we in het voorjaar vaak voorbij schieten. Haar renner Jonathan Tiernan-Locke liet zich meer dan eens opmerken en won onder andere de Ronde van de Middellandse zee. De 27-jarige Brit zal echter niet mee gaan naar de nieuwe ploeg; hij zal volgend seizoen hoogstwaarschijnlijk de kleuren van Team Sky verdedigen.

Dit artikel delen:

Headlines

Materiaalzone

Populair