Sam Welsford laat van zich horen na valpartij: “Nooit mijn bedoeling geweest”

dinsdag 3 mei 2022 om 19:32
Sam Welsford laat van zich horen na valpartij: “Nooit mijn bedoeling geweest”

foto: Cor Vos

Sam Welsford heeft op sociale media zijn excuses aangeboden voor zijn manoeuvre in de sprint van de eerste etappe van de Vierdaagse van Duinkerke. Onder meer Arnaud De Lie, die een hersenschudding opliep, en Daniel McLay kwamen zwaar ten val.

“Eerst en vooral hoop ik dat iedereen oké is. Het is nooit mijn intentie geweest om iemand te doen vallen en een valpartij te veroorzaken. Als je met iemand in contact terwijl je aan het sprinten bent aan meer dan 70km/h, is het heel moeilijk om de controle te behouden. Jammer genoeg resulteerde dat in een valpartij”, aldus Welsford op Twitter.

De nummer drie van de meest recente Scheldeprijs biedt ook nadrukkelijk zijn excuses aan. “Nogmaals, dit was niet mijn intentie. Ik bied dan ook mijn excuses aan voor wat er gebeurd is en ik hoop echt dat iedereen die gevallen is oké is.” Eerder lieten ook Nils Eekhoff en Team DSM weten dat ze hopen dat niemand iets ernstig heeft overgehouden aan de valpartij.

Dit artikel delen:

11 Reacties

Geel Zwarte Bril 3 mei 2022 om 21:40

Was ook niet jouw schuld. Er is je gewoon een overwinning afgepakt.

kristofdd 3 mei 2022 om 23:09

Als je afwijkt + je elleboog zet tegen iemand die er al naast zit en sneller is, dan is het wel zijn schuld ook al is het niet zo bedoeld.

Geel Zwarte Bril 3 mei 2022 om 23:11

Het is nog steeds een renner die van achteruit komt in een gat dat er niet is.

Als iemand mij van achteren met de auto aanrijdt is die ander ook fout.

NiM 3 mei 2022 om 23:51

Afwijken was idd zeer miniem. Elleboog komt er als reactie op de aanrijding. Soort reflex om je evenwicht te houden, gebeurt wel vaker.

Rufusvb 4 mei 2022 om 00:22

Het wordt eens tijd dat er een onafhankelijke commissie vanuit UCI eens alle sprints van de afgelopen 20 jaar gaat bekijken en analyseren. Aan de hand daarvan nu eens duidelijke en concrete criteria voor organisatoren en tegelijk concrete regels voor de renners gaat opstellen.

reusjen 4 mei 2022 om 00:52

De regel is: als er gevallen wordt krijgt de renner die de val veroorzaakt een straf. De hoogte daarvan is afhankelijk van de publieke verontwaardiging.

chasse patat 4 mei 2022 om 00:54

@reusjen +1

Anatra del Gabinedto 4 mei 2022 om 06:53

Spijker op z’n kop. Dan kan Welsford z’n borst nat maken, want hij heeft de (zoveelste) nieuwe Boonen en daardoor lieveling van de Belgen “laten” vallen.

Anton van Valouwe 4 mei 2022 om 07:30

Vooral een reflex van een baanrenner, wanneer er niet gevallen was zou de uitkomst wellicht gunstiger zijn geweest.

zacht 4 mei 2022 om 10:24

Een van de Engelstalige commentatoren op Eurosport verwoordde het het beste: ‘Bang, these things happen’.

Marcus Aurelius 4 mei 2022 om 11:34

Veel zogenaamde ‘experten’, ‘ploegleiders’ en ‘commentatoren’ met hun idiote passé statements als ‘het is koers’, en ‘vroeger was het altijd zo’, en ‘er was geen gat’ moeten er allemaal nog tussenuit, want ze zijn hun job onwaardig. Gelukkig hebben veel juryleden meer verstand. Het was gewoon een schandalige, moedwillige en gevaarlijke move. En dan hoor je ook geschorst te worden voor lange tijd. Anders kom je er hier gewoon mee weg en kan je de volgende keer net hetzelfde flikken. Dit is niet meer of niet minder zowat hetzelfde dan wat Groenewegen flikte. Dat de gevolgen minder zwaar zijn heeft te maken met andere zaken zoals de snelheid … Dat de uitwijking minimaal was, doet niet ter zake, ze was opzettelijk en bewust. De ellenboog maakt het gewoon af. Verfoeilijk !

Headlines

Populair

Materiaalzone