Sam Welsford laat Team DSM juichen in GP Criquielion

zaterdag 4 maart 2023 om 17:26
Sam Welsford laat Team DSM juichen in GP Criquielion

foto: Cor Vos

Sam Welsford heeft de GP Criquielion op zijn naam geschreven. De Australische renner van Team DSM was de beste in de sprint na een koers van 201 kilometer. Milan Menten (Lotto Dstny) en Kristoffer Halvorsen (Uno-X) mochten als tweede en derde mee op het podium.

Ook dit jaar maken we met RIDE weer een lekker dikke zomereditie. Een 212 pagina's dik wielermagazine waar je deze zomer uren van kunt genieten en die de sportzomer nog nét iets leuker maakt. Bestel nu jouw exemplaar online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!

De GP Criquielion is hoofdzakelijk een vlakke koers, maar in de openingsfase moesten toch een aantal hellingen en kasseistroken bedwongen worden. De finale draaide om een lokale ronde, waarin telkens de Côte du Mont (2,2 km aan 2,5%) en de Côte des Planchettes (1 km aan 5,8%) lagen. Zwaar en lang waren deze twee hellingen echter niet.

De vier vluchters in beeld – foto: Cor Vos

Lotto Dstny en Team DSM controleren
Victor Campenaerts, Hugo Hofstetter, Sam Welsford, Jenthe Biermans en Ethan Vernon waren een aantal mooie namen aan de start. Onderweg reed er een kopgroep weg, maar deze vroege vluchters konden niet uit de handen van het peloton blijven. In dat peloton controleerden namelijk een aantal ploegen de koers. Met name Lotto Dstny en Team DSM verzorgden het tempo.

Op 20 kilometer van de streep werden de laatste vluchters gegrepen. Vervolgens zagen we meerdere aanvallen in het peloton. Onder meer Josef Cerny van Soudal Quick-Step probeerde het, maar niemand reed definitief weg. Zodoende kregen we een sprint in Lessines. In die sprint was Welsford van Team DSM duidelijk de sterkste. Milan Menten, die onlangs nog Le Samyn won, moest van ver komen en strandde op plaats twee. De Noor Kristoffer Halvorsen werd derde.

Dit artikel delen:

8 Reacties

Bimbo Visma 4 maart 2023 om 17:34

Sterke sprint.

Ridley slaagt voor stuurtest Menten

0
JensVdB 4 maart 2023 om 17:52

Mooie koers veel aanvallen maar uiteindelijk een sprint met een sterke groep

0
xistnc 4 maart 2023 om 18:05

Pannenkoeken!

0
Anton van Valouwe 4 maart 2023 om 18:05

no.3 voor Welsford in het prille begin van dit seizoen!

https://www.youtube.com/watch?v=cGiO11xUEg4

0
Samamba 4 maart 2023 om 19:03

DSM doet wat het moet doen. Wat extra kleinere wedstrijdjes mee pikken en daar ook punten scoren. Zonder dat soort punten hebben ze nooit kans om die WT licentie te behouden na 2025.

Ik zie dat Welsford er nog heel wat rijdt de komende weken. Slim gezien, hij zal altijd tot de snelsten van het pak horen in dat soort koersen.

0
bilthoven 4 maart 2023 om 19:08

Toch nog een succesje vandaag voor Team DSM. Was hard nodig ook na de matige vertoning in de Stade Bianche: beste renner Oscar Onley 41ste op bijna 6 minuten.

0
Anton van Valouwe 5 maart 2023 om 09:03

Onley komt in een keurige groep binnen, nog voor b.v. Alaphilippe, prima prestatie voor een 20-jarige.

2
Kopinkas 5 maart 2023 om 10:26

Een GP ter ere van strijkijzer Criquielion die eindigt op een massasprint, kan ik ergens verzet aantekenen?

0

Headlines

Populair

Materiaalzone