Sam Oomen: “Was mooi geweest als we konden sprinten voor de overwinning”

donderdag 24 augustus 2017 om 18:43

Sam Oomen was vandaag opnieuw van goudwaarde voor Sunweb. De 22-jarige debutant reed in de finale van de zesde etappe kilometers lang op kop van de groep der favorieten. “Het is jammer dat we de voorste vijf niet terug hebben gehaald, anders konden we sprinten voor de overwinning met Warren (Barguil, red.)”, zegt Oomen na afloop tegen WielerFlits.

“Er hadden best wat andere ploegen mogen meerijden, want dan hadden ook de klassementsmannen kunnen sprinten voor de zege. Nu lieten ze mij als arme jongen al het werk opknappen”, grapt hij. Oomen blijft ook de komende dagen in dienst rijden van kopman Wilco Kelderman. “Als het nodig is morgen dus gewoon weer op kop rijden… als de benen het toelaten.”

Meer video’s zien uit het peloton?
Abonneer je dan nu op ons YouTube-kanaal!

Dit artikel delen:

37 Reacties

assen 24 augustus 2017 om 22:01

Respect!

Wemeldinge 24 augustus 2017 om 22:30

Mooi interview

itty 24 augustus 2017 om 22:54

Was in Polen al sterker dan Kelderman. Jammer dat hij zich hier alweer moet opofferen.

Thijs E 24 augustus 2017 om 23:07

Complimenten voor wielerflits dat er elke dag prima interviews zijn, maar zeker ook voor Sam Oomen. Naast een goede wielrenner, is hij ook een heerlijk nuchtere vent bij deze interviewtjes, helemaal zichzelf.

Een enorme verademing in vergelijking met de tenenkrommende mediatrainingscliché’s die de gemiddelde voetballer na een wedstrijd uitkraamt.

horsm 24 augustus 2017 om 23:53

Mooi, man, Sam!

hupske 25 augustus 2017 om 01:56

Ik denk dat Sam net een andere periodisering heeft dan Wilco als je dit interview hoort.

Wilco gaat voornamelijk de 2e en 3e week beter zijn, vanwege de tijdrit van 40km. Daar kan Kelderman veel tijd pakken op wat concurrenten.
Deze week moet Oomen dus sterker zijn dan Wilco om hem optimaal bij te kunnen staan en het verlies zo beperkt mogelijk te houden.
Week 2 zal Oomen nog wel kunnen volgen, week 3 zal Wilco een andere knecht nodig hebben.

Rondo 25 augustus 2017 om 08:55

Laten we hopen dat het zo uitpakt Hupse.

BAM 25 augustus 2017 om 09:07

Hoe zijn de tijdrijderscapaciteiten van Oomen?

ssj 25 augustus 2017 om 09:34
Quote:
Heel anders dan Barguil, die zichzelf te goed lijkt te vinden om ook maar een vinger uit te steken. En dat is niet alleen na zijn goede Tour. Teveel opgehemeld door de Fransen

Hij moest vandaag sprinten voor de overwinning, dus sparen in de achtervolging. Is toch logisch?

Geit in mijn Kelderman 25 augustus 2017 om 09:59

Wat een geinige vent is dit.

Lionel Gesink 25 augustus 2017 om 10:26

Top ventje en groot talent, maar wat een onzin dat Oomen sterker is als Kelderman. In etappe 3 ja toen Kelderman de fout maakte door te weinig te drinken, maar in etappe 5 en gister was duidelijk dat kelderman er gewoon goed bij zat. Kelderman gaat gewoon steeds beter worden gedurende deze Vuelta en met de tijdrit in het verschiet is top 5 gewoon haalbaar. Voor Oomen is het juist goed dat hij zijn eerste ronde zo zonder stress kan mee maken. Gewoon knechten voor Kelderman en wellicht straks een dagje rust pakken. Volgend jaar zal hij samen met Kelderman, Vervaeke en Ten Dam ook voor Dumoulin moeten knechten.

schipperaar 25 augustus 2017 om 14:23

@bam
Dat heb je gisteren kunnen zien, ze konden amper volgen en hij zou Wilco wel eens de baas kunnen zijn in de TT, als ie voluit mag gaan. Maar ja, ik heb meer verstand van verzekeren.
@lg
Sam lijkt ook steeds beter te worden, bij sommigen houdt dat drie weken aan, bij anderen stagneert het na twee weken, bij Steven komt alles naar boven hopelijk in de derde week en gaat ie tekeer zoals in de Giro, de Vuelta gaat nog oranje kleuren.

Headlines

Materiaalzone

Populair