Sam Oomen: “Soms jaloers op Tom Dumoulin”

dinsdag 15 mei 2018 om 10:23

foto: Sirotti

Sam Oomen is onder de indruk van zijn kopman Tom Dumoulin. Dat schrijft Omroep Brabant. De 22-jarige Tilburger is één van de belangrijke krachten van Sunweb in de Giro d’Italia en van dichtbij ziet hij hoe de titelverdediger de aansluiting houdt met de koppositie van het algemeen klassement.


“Het is vooral bewondering, maar soms ben ik ook jaloers. Zeker”, zegt Oomen, die Dumoulin vooral kende van de vele trainingskilometers samen. “Als je kijkt naar die proloog in Jeruzalem, dat is één van de mooiste dingen. Heel de wereld verwacht het en je doet het. Dat is bewonderenswaardig.”

Hoewel Dumoulin er goed voorstaat, houdt Oomen een slag om de arm. “Simon Yates is bergop een stapje beter dan de rest. En er komt nog veel klimwerk aan. Het gaat een lastige opgave worden, maar ik heb er vertrouwen in dat we er dichtbij kunnen komen.”

10 Reacties

Wielermuis 15 mei 2018 om 10:28

Ach ja vroeger keek Dumoulin tegen Kelderman op

wielerfan95 15 mei 2018 om 10:29

De ontwikkeling van Oomen lijkt al een tijdje te stokken. Hij zit nu al zeker anderhalf jaar op hetzelfde niveau, zonder echt progressie te maken. Kan natuurlijk altijd nog komen, maar een aantal leeftijdsgenoten zijn toch al een pak verder.

sprintgeit 15 mei 2018 om 10:36

Ontwikkeling verloopt niet altijd in lineair omhoog. Yates bijvoorbeeld leek ook alweer even op hetzelfde niveau te zitten om dit jaar een stap te maken. Oomen is pas 22, niet iedereen kan een Bernal zijn die op die leeftijd al de grote mannen het vuur aan de schenen legt. Laat hem maar even een paar jaar groot worden onder de hoede van Tom en Wilco. Dan kijken we op zn 24 a 25e wel of het iemand kan worden die zelf het kopmanschap gaat dragen.

albertooo 15 mei 2018 om 10:38

Oomen moet zijn eerste grote ronde nog uitrijden, maar hij zou al stil staan in zijn ontwikkeling.

Romāns Vainšteins 15 mei 2018 om 10:39

vuur NA aan de schenen.

Het is wel inmiddels dermate verwaterd dat mijns inziens beiden gebruikt kunnen worden.

LaurentJalabert 15 mei 2018 om 11:03

@sprintgeit ik vind Yates nou eigenlijk wel juist iemand die zich vrij gestaag ontwikkelt. Komt binnen als goede klimmer, wint af en toe een rit of een andere mooie koers, laat zich vervolgens goed zien in de Vuelta, daarna ook goed in de Tour om nu mee te strijden met de beste in een grote ronde.

Paling99 15 mei 2018 om 11:12

@Wielerfan95
Hij rijdt dit jaar tot nu toe een heel ander seizoen dan vorig jaar dus het is jammer dat de prestaties niet 1 op 1 langs elkaar gelegd kunnen worden. Maar ter verdediging van Sam: als je zijn uitslagen van 2017 en 2018 bekijkt en dan ziet hoe vaak hij in de top30 finisht is dat echt extreem goed voor iemand van 22. Om nog stappen te maken binnen die top30 is moeilijker en minder opvallend dan van ver in de uitslagen bij die top30 aankloppen. Ik vind het lastig te beoordelen of Sam stokt in zijn ontwikkeling, ik snap je gevoel wel enigzins, alleen ik denk dat Sam gewoon al vroeg heel goed was. De komende 1 á 2 jaar zal hij misschien wel nodig hebben om echt bij de top aan te kunnen sluiten, maar ik verwacht dat hij deze stap zeker gaat maken.

Jean Dumas 15 mei 2018 om 11:37

Sam zit een beetje in het verkeerde traject, zoals Gesink vroeger. Zo’n ontsnapping op de Etna ligt hem veel beter dan dat aangeklamp, zoveel is duidelijk.

UrbanSteel 15 mei 2018 om 11:45

Sam heeft een ding te doen , zolang mogelijk bij Tom blijven als een rit een zware beklimming heeft op het einde en verder zo goed als vlak is.
In andere gevallen zou het mogelijk zijn om in een groep van voren te zitten en zich in het dal terug te laten zakken als Tom in de problemen komt net zoals in de Vuelta 2015 en zo de zaken proberen recht te zetten. Als Tom toen iemand van voren had zitten zoals Astana wel had , dan had Tom die Vuelta gewonnen.

ghostwriter 15 mei 2018 om 15:28

Oomen heeft dit jaar nog niet optimaal kunnen presteren doordat hij lang weinig heeft getraind door pijn aan zijn knie maar dat hij al anderhalf jaar stil zou staan in zijn ontwikkeling lijkt me onzin. Tussen het voorjaar van 2017 en de Vuelta van 2017 heeft hij duidelijk een GROTE stap in zijn ontwikkeling gezet.

Reactie plaatsen

Je moet ingelogd zijn om een reactie te plaatsen.