Sam Oomen met Dumoulin mee naar Giro, kopman in Parijs-Nice

donderdag 4 januari 2018 om 17:15

Sam Oomen rijdt in 2018 de Giro d’Italia aan de zijde van kopman Tom Dumoulin. Dat vertelt de 22-jarige klimmer van Sunweb tegen WielerFlits. “Ik volg niet heel zijn programma”, zegt de Tilburger, die zijn seizoen deze maand nog begint in de Tour Down Under.

RIDE: Een must-have voor iedere wielerliefhebber
Met het Zomernummer van RIDE ben je optimaal voorbereid op de komende wielerzomer. Met dit magazine doe je iedere wielerliefhebber een plezier!
Bestel nu jouw exemplaar

“Ik rijd Parijs-Nice en hij gaat naar Tirreno-Adriatico. Volgens mij rijden we verder alleen Luik-Bastenaken-Luik samen en voor de rest is het, op hoogtestage na, gescheiden”, aldus Oomen, die de ins en outs over zijn rol in de Giro zelf ook nog niet weet. “Het is in een ondersteunende rol en we gaan voor de eindwinst in de Giro met Tom.” De Giro wordt zijn enige grote ronde van het jaar.

Oomen zal niet het hele seizoen in dienst van kopmannen moeten gaan rijden. “Parijs-Nice wordt waarschijnlijk een wedstrijd waar ik kan kijken hoe ver ik kan komen. Later in het jaar is er nog de Ronde van Polen, dat zijn wel mooie wedstrijden waar ik mijn kans zou kunnen gaan.”

Meer video’s zien uit het peloton?
Abonneer je dan nu op ons YouTube-kanaal!


Oomen is ook door de ploegleiding aangewezen om de Tour Down Under te rijden. De Brabander vertrok na de ploegpresentatie direct naar het vliegveld om naar Australië te vliegen. Met Mike Teunissen zit er nog een tweede Nederlander in de selectie voor Down Under.

Selectie Sunweb voor de Tour Down Under 2018
flag-de Nikias Arndt
flag-de Phil Bauhaus
flag-us Chad Haga
flag-au Chris Hamilton
flag-nl Sam Oomen
flag-au Michael Storer
flag-nl Mike Teunissen

Dit artikel delen:

32 Reacties

assen 5 januari 2018 om 08:28

Het zou best kunnen dat Oomen meer talent heeft dan Kelderman hoor. Oomen is een stuk lichter dan Kelderman, trapt toch een groot vermogen. En heeft al veel laten zien.

Romāns Vainšteins 5 januari 2018 om 09:22

Oomen en Kelly zijn totaal verschillende renners, Oomen kan nog net zo goed een TJS worden.

LaurentJalabert 5 januari 2018 om 09:35

Even over de Tour. Een heel team op Matthews lijkt mij een grote gok. Die groene trui won hij natuurlijk wel bij de gratie van de jury en een zwakke prestatie in de bergen van een Duits sprintkanon. ervan uitgaande dat die twee dingen niet weer gebeuren acht ik de kans klein dat hij ook daadwerkelijk zal meedoen voor groen.

Sebas 5 januari 2018 om 09:43

Meer TALENT dan Kelderman? Zijn we even vergeten dat Nederland, Thijs Zonneveld in het bijzonder, deze jongen in zn geheel onder het verwachtingstapijt heeft moeten schuiven omdat hij zo snoeihard reed?

“Kelderman bestaat niet”

Romāns Vainšteins 5 januari 2018 om 10:05

Wanneer Sunweb per se die giro wil nemen ze naast Kelly ook nog Matthews mee naar Italie in een soort van Kwiat-rol zoals die afgelopen tour voor Froome sleurde. Die hebben dan een trein waar volgens mij niemand overheen kan qua tempo.

Arema Pro Cycling Team 5 januari 2018 om 10:18

23 lijkt weinig,maar wellicht in 2019 hebben alle ploegen nog maar 23 en zeggen die ploegen dit seizoen, dat 28 renners toch te veel is.

Omhoog73 5 januari 2018 om 12:22

ik hoor jullie steeds over Kelly, maar die is toch commentator bij eurosport? Kelly was de Valverde van de jaren 80 en niet te vergelijken met Oomen!

  • 1
  • 2

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair