Sam Bennett wint ochtendrit in Critérium International

zaterdag 26 maart 2016 om 11:34
Sam Bennett wint ochtendrit in Critérium International

Foto: Sirotti

Sam Bennett heeft de ochtendetappe in het Critérium International op zijn naam geschreven. Hij was na een spannende slotfase de snelste in de straten van Porto-Vecchio. De Ier van Bora-Argon 18 versloeg Rudy Barbier (Roubaix Lille Métropole) en Romain Feillu (HP BTP-Auber93).

Het peloton stond vandaag al om 9:15 aan het vertrek. De meeste renners bleken goed wakker, want in de openingsfase van de wedstrijd volgde een spervuur aan demarrages. Uiteindelijk kregen drie renners een vrijgeleide van het peloton. Pierre Latour (AG2R La Mondiale), Lilian Calmejane (Direct Energie) en Jeremy Leveau (Roubaix Lille Métropole) vormden de kopgroep van de dag.

foto: ASO

De kopgroep van de dag – foto: ASO

FDJ en Bora-Argon 18 wilden het scenario van vorig jaar voorkomen, toen Benjamin King het peloton voorbleef in de ochtendetappe, en hielden daarom de achterstand beperkt. De drie leiders kregen een maximale voorsprong van een kleine twee minuten.

Maar zelfs dát bleek bijna te veel. De koplopers hadden op vijf kilometer van het einde nog een voorsprong van 35 seconden. Op dat moment was Leveau al uit de kopgroep gelost. In de slotkilometer wist het aanstormende peloton echter alsnog het gat te dichten, waarna Bennett de zege greep.

Later vandaag staat een zeven kilometer lange tijdrit op het programma in het Critérium International.

foto: ASO

foto: ASO

Dit artikel delen:

5 Reacties

denistel 26 maart 2016 om 11:47

knappe zege is hier ook wel de snelste man volgens mij.
tijdritje over 7 km wordt ook weer seconden werk.coppel
de favoriet voor mij.

AZH 26 maart 2016 om 11:47

Pcs geeft Barbier?

woutie 26 maart 2016 om 12:06

Wat is er toch met Goss, finisht hier gewoon als allerlaatste

achilles 26 maart 2016 om 12:13

Latour gewoon mee in de ontsnapping, toch ook een kanshebber hier. Zal hij wel gaan voelen in de namiddagtijdrit. Aan de andere kant een respectabele bonus van 1 seconde opgebouwd op de concurrentie.

Lalsacien 26 maart 2016 om 20:41

Lars v/d Haar toch niet gestart. Giant rijdt met een mannetje minder rond.

Volg hier

Headlines

Materiaalzone

Populair