Sam Bennett wint in Utrecht: “Van Poppel zette me niet af, hij lanceerde mij”

zaterdag 20 augustus 2022 om 17:45
Sam Bennett wint in Utrecht: “Van Poppel zette me niet af, hij lanceerde mij”

foto: Cor Vos

Sam Bennett heeft de tweede etappe van de Vuelta a España gewonnen. De Ierse renner van BORA-hansgrohe was de beste sprinter, na een indrukwekkende lead out van Danny van Poppel. “Het is echt dankzij mijn ploegmaten dat ik hier kan winnen.”

Lees ook:
Deze verhalen lees je in de nieuwe Tour-editie van RIDE Magazine

“Danny trok goed door in de laatste honderden meters. Hij zette me niet gewoon af, hij lanceerde me echt. Ik aarzelde heel even, waardoor ik dacht dat ik misschien te veel snelheid had verloren. Ik dacht niet meteen dat ik nog over Mads Pedersen kon”, vertelde Bennett na afloop in het flashinterview.

De 31-jarige Ier kende moeilijke tijdens als wielrenner. Hij zocht lang naar de goede vorm. De laatste maanden komt hij steeds meer in het beeld, met een overwinning in Eschborn-Frankfurt als uitschieter. “Deze overwinning is echt heel leuk. Het is echt dankzij mijn ploegmaten dat ik hier kan winnen.”

“Ik vind het vooral leuk dat ik blijf winnen in een grote ronde, als ik aan eentje deelneem. Dat is een mooie statistiek”, besloot Bennett, die ook de nieuwe leider is in het klassement van de groene trui.

Dit artikel delen:

2 Reacties

KevinK1986 20 augustus 2022 om 18:38

Van Poppel meteen maar even benoemen tot de beste lead-out na het Morkov tijdperk?

0
HSV 20 augustus 2022 om 19:46

Wat mij betreft! En fijn dat hij nu zijn rol gevonden heeft. Dat hij hard fietsen kan en veel talent heeft, weten we al een poosje. Zijn Tour debuut met 19 jaar was meteen verbluffend goed en daarna ook vaak laten zien echt hard te kunnen aankomen. Won ook een tijdrit bij Trek nog met 20 jaar ofzo op een nat kasseienklimmetje. Lead out is een belangrijke schakel, mooi dat hij daar zijn kwaliteiten in kwijt kan.

0

Laatste nieuws

Populair

Materiaalzone