Sam Bennett wil niet meer terugblikken op periode bij Quick-Step

dinsdag 18 januari 2022 om 11:05
Sam Bennett wil niet meer terugblikken op periode bij Quick-Step

foto: Cor Vos

Sam Bennett begint 2022 met een schone lei, voor een ‘nieuwe’ ploeg. De Ierse sprinter komt dit jaar weer uit voor BORA-hansgrohe, na een tweejarig avontuur bij wat we nu kennen als Quick-Step-Alpha Vinyl. Bennett heeft geen zin meer om terug te blikken op zijn roerige periode bij de Belgische formatie, ook niet in een gesprek met internationale media.

RIDE: Een must-have voor iedere wielerliefhebber
Met het Zomernummer van RIDE ben je optimaal voorbereid op de komende wielerzomer. Met dit magazine doe je iedere wielerliefhebber een plezier! Bestel nu jouw exemplaar

De 31-jarige Bennett zal met gemengde gevoelens terugkijken op zijn periode bij de Quick-Step-ploeg. De Ier was aanvankelijk heel erg succesvol voor de Belgische formatie, met als sportieve hoogtepunt zijn twee etappezeges én de groene trui in de Tour de France van 2020. Bennett vertrok een jaar later echter, na een hardnekkige knieblessure, contractperikelen en spanningen met teambaas Patrick Lefevere, echter via de zijdeur.

“Ik kan er niet over praten”
Waar Lefevere in de media de confrontatie zocht met Bennett, hield de Ierse sprinter zich op de vlakte. En ook nu hij inmiddels weer uitkomt voor BORA-hansgrohe, weigert Bennett zijn verhaal te doen. “Mijn focus ligt op mijn nieuwe ploeg”, klonk het op de mediadag van BORA-hansgrohe in gesprek met de internationale media, waaronder Het Laatste Nieuws. “Ik snap dat er vragen zijn, maar het spijt me. Ik kan er niet over praten.”

Bennett kijkt liever vooruit naar het nieuwe seizoen. De Ierse spurtbom hoopt alle miserie eindelijk achter zich te laten, nu hij weer koerst voor BORA-hansgrohe. Van zijn knieblessure heeft Bennett geen last meer, al predikt hij wel geduld zo vlak voor het nieuwe wielerjaar. Van een gebrek aan zelfvertrouwen is echter geen sprake. “Ik weet dat ik succesvol kan zijn voor deze ploeg”, vertelde hij deze week al aan Cyclingnews.

Dit artikel delen:

16 Reacties

Marik 18 januari 2022 om 12:34

Die arme man is helemaal kapot gemaakt door Lefevre.

peter s 18 januari 2022 om 12:39

Nou zeg dat ,maar een stuk wijzer dan die oude boef

5211 18 januari 2022 om 13:00

Onzin. Hij was al stiekem met Bora in contact over zijn nieuwe contract en had zich ziek gemeld.
PL heeft ook verklaard, maar dat vergeten bepaalde lieden voor het gemak, dat, hij vaak Bennet gebeld heeft en verzocht om terug te bellen met de vraag wat de status was mbt zijn blessure en ook gewoon omdat iedereen in de ploeg plots het contact met de renner kwijt was.

Omdat Bennet AL het contact met zijn werkgever weigerde heeft daarna PL hem openbaar aangepakt.
Dat op zich en de stijl van PL mag dan niet altijd diplomatiek zijn en wat je er ook van vind maar je werkgever op de hoogte houden en vooral die je net bij een ploeg heeft weggehaald waar je persé weg wilde, is niet meer dan normaal.
Ondertussen speelde Bennet vuil spel daar hij al was ingegaan op voorstel van Bora waar niemand van op de hoogte was. Dat hij effectief ook een blessure had doet daar niet aan af.
Bennet kwam ook destijds met Bora in de problemen door vergelijkbaar gedrag.

Staf V 23 januari 2022 om 10:40

5211, allemaal aannames en veronderstellingen, u neemt alles wat PL zegt voor waar en verondersteld dat Bennet al in onderhandeling was met Bora.
Wat wel vaststaat en geweten is, als een renner bij PL in zijn laatste seizoen zit en die niet wil verlengen, maanden voor afloop, het heel moeilijk leven is met PL.

Michelangelo 18 januari 2022 om 13:09

What happens in the wolfpack stays in the wolfpack…

zo is het al jarenlang gegaan. Want er is niemand die mij wijsmaakt dat Mapei de overwinningen uit de EPO tijd enkel op bruine boterhammen met kaas heeft behaald. Openheid hierover heeft Patje nooit gegeven.

En ik denk dat Patje rancuneus genoeg is om Bennett hard aan te pakken, en desnoods om dat te blijven doen. Wat dat betreft vertoont hij veel gelijkenis met die oranjegespoten man aan de overkant van de oceaan. En dan is het denk ik veel verstandiger om niet te veel in dat potje te roeren, en door te gaan met de toekomst. Hoewel ik persoonlijk graag een moddergevecht zou zien tussen de sprinttrein van quickstep en die van Bora.

Alucard 18 januari 2022 om 15:47

Inderdaad. Ik heb hier toevallige vorige week nog naar gegoogeld, maar afgezien van wat vage beschuldigingen gedaan in de periode 2007-9 heeft de Vlaamse media zich wel zeer coulant getoond naar de man wiens team in het EPO tijdperk de klassiekers domineerde.

Er blijven opmerkelijke contrasten bestaan tussen de manier waarop bepaalde figuren wel of juist niet voor vergelijkbare zondes zijn gestraft.

Vergelijk het lot van Boogerd, Virenque en Bruyneel maar eens met Erik Dekker, Jalabert en Lefevre.

Staf V 23 januari 2022 om 10:53

Alucard, remember de uitspraak van ploegleider Brian Holm, “Als wij de maffia zouden zijn, zou Lefèvre Don Corleone zijn”.
Er zijn er in het wielerwereldje enkele die je beter niet voor het hoofd stoot als media of het vergif stroomt er zo uit, Lefèvre is er daar ene van, in Nederland is er zo ook wel ene.

Murcia 18 januari 2022 om 13:18

Patrick was gewoon in zijn wiek geschoten toen Denk terwijl er nog onzekerheid was over de sponsoring bij DQS al renners aan het benaderen was. Daarna werd Bennett een makkelijk aambeeld om telkens op te hameren waarbij de Don de grenzen van het betamelijke overschreed (vandaar ook de excuses toen hij Bennett vergeleek met de slachtoffers van huiselijk geweld die terugkeren bij hun partner.) Het was vooral ook hypocriet omdat Patrick hetzelfde al jaren doet bij renners die hij wil hebben en een aflopend contract hebben. Sam is verstandig genoeg om zich niet te laten meetrekken in een moddergevecht en kijkt terecht naar voren in plaats van terug.

Staf V 23 januari 2022 om 10:46

Inderdaad, het is slim van Bennet om er niet teveel aandacht aan te geven, PL heeft niks anders te doen dan ruzie maken, Bennet moet presteren en dat is als sportman iets van enkele jaren en dan is het over, insgelijks de vete Nuyens versus WVA.

monsieur soixante pourcent 18 januari 2022 om 13:44

Two wrongs don’t make a right.

Maar an sich lijkt het mij toch dat beide kampen de mist in gingen.
En hoewel Lefevere zijn démarche opnieuw breed uitgesmeerd wordt
lees ik niks over Bennett’s EK.

Waar Lefevere een agressieve houding aanneemt kiest Bennett eerder voor een passief-aggressieve houding.

Murcia 18 januari 2022 om 13:56

Het één kun je niet los zien van het ander, terwijl Bennett stil bleef ging Patrick roepen dat hij mentale problemen had en bezwoer hij dat hij Sam ging dwarszitten op elke mogelijke manier zoals het opstellen in elke wedstrijd die hij maar kon bedenken en het niet uitbetalen van diens salaris. Bennett’s prestatie op de landenwedstrijd die het EK is op een klimmers parcours zou ik dan niet als bewijs zien van zijn passief agressieve houding.

Bulcke 18 januari 2022 om 14:01

Wat bedoel je als je zegt dat Bennett passief agressief doet? Ik zie hem vooral het onderwerp niet willen bespreken. Verbloemde agressie zie ik er niet in, maar misschien ben jij een oplettende lezer dan ik

Turtlehead 18 januari 2022 om 15:26

Ik heb ook de vraag gemist of hij genoten had van het EK en of hij daar dit jaar weer een belangrijk doel van maakt :)

5211 18 januari 2022 om 15:43

Ja Murcia, PL voelde zich gewoon zwaar belazerd en daar had hij absoluut gelijk in. Dat hij daarna in de openbaarheid het spel speelt is niet ieders keuzenen zeker niet charmant maar hij had wel een reden om hem aan te pakken al had hij dat beter anders gedaan.

xistnc 18 januari 2022 om 16:13

Misschien hebben ze wel een niet-terugblik-overeenkomst gesloten, weet jij veel.

monsieur soixante pourcent 18 januari 2022 om 19:24

@Bulcke

Dat is mijn gevoel. Het feit dat hij er absoluut niet over wil spreken vind ik persoonlijk minachtend en dus toch ook wel een steek.

Maar dat is slechts gevoel. Vermoedelijk is er nog wel een geschil hangende waardoor Bennett zich absoluut niet laatdunkend wil uitlaten over zijn vorige werkgever.

Headlines

Materiaalzone

Populair