Sam Bennett moest overgeven: “Ik had teveel gegeten”

zondag 28 maart 2021 om 16:51
Sam Bennett moest overgeven: “Ik had teveel gegeten”

Screenshot Sporza

Een opmerkelijk beeld tijdens Gent-Wevelgem. Na de derde beklimming van de Kemmelberg moest Sam Bennett verschillende keren overgeven. De oorzaak? “Ik had teveel gegeten”, zei hij na afloop.

Bennett maakte onderdeel uit van de negen man sterke kopgroep. Bij de derde en laatste beklimming van de Kemmelberg kon hij nog net aanhaken bij zijn medevluchters als Wout van Aert, Matteo Trentin en Giacomo Nizzolo. “Op de Kemmelberg ging ik over mijn limiet. De benen stroomden vol melkzuur en het lichaam wilde daarna van het voedsel af.”

“Gent-Wevelgem is een lange wedstrijd. Ik wilde dus genoeg eten om er zeker te zijn voldoende brandstof te hebben voor die paar diepe inspanningen. Daardoor heb ik misschien iets te veel gegeten.”

De grote inspanning op de laatste heuvel van de dag moest de Ierse sprinter van Deceunick-Quick-Step in het slot van de wedstrijd bekopen. Op zestien kilometer van het einde verloor hij na een versnelling van Nathan Van Hooydonck net als Danny van Poppel de aansluiting. “Nadat ik had overgegeven voelde ik mij stukken beter, maar daardoor had ik geen energie meer voor de benen. Ik kreeg een hongerklop en moest het laten lopen.”

De laatste kilometers naar de finish werden voor hem een lange lijdensweg, “Tot de streep voelde ik me slecht. Ik moest gewoon iets van suiker hebben. Inmiddels gaat het weer goed.”

Dit artikel delen:

13 Reacties

Murcia 28 maart 2021 om 16:57

Vorig jaar in MSR zag je het ook al, deze man is wel een vechter. Geen sprinter die zomaar het bijltje er bij neer gooit. Maar die laatste kemmel was er gewoon 1x te veel. Hij is de enige binnen die ploeg die je niks kunt verwijten. Hij zat daar waar hij moest zitten slechts in zijn uppie en veel te vroeg in de koers. De rest verdient een donderpreek van de Don.

Quintenri 28 maart 2021 om 17:07

Hier zeg ik geen chapeau voor. Zo diep gaan is toch gewoon dom en gevaarlijk? Snap niet dat de ploegleiding en/of dokter op dat moment niet zeggen dat hij moet stoppen. Je kan het als heldhaftig beschouwen, en ergens is dat ook een beetje zo, maar er is ook een grens. Als het lichaam STOP zegt, dan stop je beter. Het is niet dat hij de sprint nog zou winnen in die toestand…

Jappert 28 maart 2021 om 17:21

Nounou, rustig. Beetje te diep gegaan, beetje teveel gegeten en z’n maag trok het even niet meer. Het is niet zo dat hij zijn lichaam hier onherstelbare schade aan doet.

Quintenri 28 maart 2021 om 17:28

Dat is waar, maar zo overgeven op de fiets kan ook een alarmsignaal zijn dat er iets anders mis is met het lichaam. Ik zal waarschijnlijk wel overdrijven, maar ik ben dan ook geen topsporter natuurlijk ;).

Jappert 28 maart 2021 om 17:30

Ik inderdaad ook niet maar wel een sporter met een vrij gevoelig maagje

jooprioolpijp 28 maart 2021 om 17:34

Niet uit eigen ervaring, maar ik weet vrij zeker dat mensen die stoppen als het lichaam stop zegt geen wielerprof worden… Wel uit eigen ervaring, zo moe zijn dat je lichaam geen eten meer verteert. Gaat wel weer over, duurt een tijdje. Paar daagjes rustig aan.

Romāns Vainšteins 28 maart 2021 om 17:41

Ik heb wel eens een schuldgevoel na een avond keihard zuipen de dag nadien proberen weg te spoelen met een keiharde windrit rondom Lauwersoog, toen voelde ik me op een gegeven moment ergens in de buurt bij wat ik vandaag bij Bennett zag.

reusjen 28 maart 2021 om 18:13

Zolang het echt van een hele diepe inspanning is kan het niet zoveel kwaad. We hebben allemaal wel eens kotsend op de fiets gezeten toch.

CechRepublic 28 maart 2021 om 18:29

Gisteren nog, op weg naar het station. Echt mega diep gegaan om de trein te halen. Heb ik best vaak, dus ik keek hier niet van op.

Wheely 28 maart 2021 om 20:16

Is inderdaad niet zo gek om eens een keertje over je nek te gaan na een inspanning, vaak genoeg gezien in het wielrennen, vaak na een tijdrit of sprintraining. Zelf ook wel eens zo diep gegaan als ik aan het “trainen” was op het kopje ofzo.

La Primavera 28 maart 2021 om 23:23

Na een tijdrit wel eens kotsend langs de kant van de weg gestaan. Was toen al wel van mijn fiets af gelukkig. Blijft alsnog geen aanrader, maar hoeveel kwaad het kan om door te fietsen weet ik niet. Wat ik wel weet is dat de kans op herstel in de koers nihil is nadat je net je hele maaginhoud eruit hebt gegooid.

Natte spons 28 maart 2021 om 23:48

Met hardlopen hen ik ook wel eens staan klotsen omdat ik te diep was gegaan. Op TV zie je dat bij langere wedstrijden in het hardlopen ook wel vaker. Dus dit verbaasd me niet, gewoon goed lagen masseren, paar dagen wat rustiger aan en het gaat wel weer.

Max1 28 maart 2021 om 18:42

Gelukkig stond er weinig publiek. ;)

Headlines

Materiaalzone

Populair