Sam Bennett mikt op Milaan-San Remo en Giro d’Italia
foto: LaPresse/Fabio Ferrari
zondag 25 november 2018 om 10:54

Sam Bennett mikt op Milaan-San Remo en Giro d’Italia

Sam Bennett wist dit seizoen definitief door te breken als topsprinter. De 28-jarige renner van BORA-hansgrohe won liefst drie etappes in de Giro d’Italia. Bennett werd in Dublin dan ook verkozen tot Iers wielrenner van het jaar. Hij liet op het gala weten zich opnieuw te willen richten op de Italiaanse ronde.

De nieuwe edtie van RIDE Magazine is nu verkrijgbaar! Onze nieuwe 188 pagina’s dikke voorjaars-editie staat vol met schitterende wielerverhalen over o.a. Mathieu van der Poel, Lotte Kopecky, Demi Vollering, Sepp Kuss en Matej Mohoric. Verzeker je van jouw exemplaar en bestel hem nu online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting!

Door te zegevieren in La Corsa Rosa, werd Bennett de eerste Ier sinds Stephen Roche die een Giro-rit wist te winnen. Roche won in 1987 twee etappes, respectievelijk naar San Remo en Saint-Vincent. Hij wist dat jaar ook het eindklassement op zijn naam te schrijven.

Bennett wist in 2018 zeven keer te zegevieren. Naast zijn overwinningen in de Giro, won hij ook nog drie etappes in de Presidential Cycling Tour of Turkey én de Duitse eendagswedstrijd Rund um Köln. In 2019 richt de Ier zich ook op een eendaagse koers.

“Zal vechten voor een Giro-selectie”
“Mijn eerste doel is Milaan-San Remo”, zo laat Bennett weten. De spurter reed drie keer eerder La Primavera, maar kwam nog niet verder dan een 66e plaats in 2017. Bennett hoopt daarnaast weer aan de start te staan van de Giro, maar beseft dat de concurrentie stevig is. “Ik zal vechten voor een selectie. Ik denk dat ik mijn plaats wel verdien.”

RIDE Magazine
4 Reacties
Sorteer op:
25 november 2018 11:00
Zou vrijwel overal de sprintkopman van het team zijn en moet bij Bora uitkijken dat ie niet nummer 3 gaat worden.

Is wel een wereldklasse sprinter dus zal sowieso zijn overwinningen weer pakken. In 2020 als vervanger van Cavendish bij Dimension Data gok ik zomaar.
    25 november 2018 12:11
    Dat laatste is goed mogelijk, Cavendish heeft een hoop pech gehad Maar moet nu echt een succesvol 2019 hebben, als dat niet lukt zal hij er zelf mee stoppen of geen world-tour ploeg zal nogmaals dat risico willen aan gaan In 2020

    Er zijn voldoende jonge sprinters In opkomst Bennet is daar een exponent van...
25 november 2018 13:18
Doel Milaan - San Remo? Zal BORA daar geen andere kopman hebben in de naam van Sagan? Ik neem aan dat hij zelf ook wel zijn plaats weet toch?
    25 november 2018 18:14
    Sagan heeft geen helpers nodig haha

Reacties zijn gesloten.