Sam Bennett komt tekort voor tweede zege op rij: “Verkeerde timing”

dinsdag 24 januari 2023 om 08:37
Sam Bennett komt tekort voor tweede zege op rij: “Verkeerde timing”

foto: Cor Vos

Sam Bennett schoot uit de startblokken met een zege in de openingsrit van de Vuelta a San Juan, maar kon op de tweede dag dat succes niet doortrekken. De Ierse sprinter van BORA-hansgrohe strandde op de vierde plaats in Jáchal en zag Fabio Jakobsen winnen. “Ik ben wel een beetje teleurgesteld”, vertelt hij na afloop.

De nieuwe voorjaarseditie van RIDE is nu verkrijgbaar! Dit 180 pagina's dikke wielermagazine staat vol verhalen over alles wat de wielersport zo mooi maakt. Bestel hem nu online. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang maar liefst 20% korting!

“Vooral omdat de jongens van de ploeg weer hard voor mij gewerkt hebben”, aldus Bennett, die in de slotkilometer uitstekend werd afgezet door Danny van Poppel maar daarna niet meer kon versnellen. “Het ging opnieuw op zeer hoge snelheid. Ik reed met een verzet van 55×11, maar ik zocht naar nog een tand zwaarder…”

Dat is volgens Bennett niet het enige waar het aan lag. “Ik had ook een beetje een verkeerde timing voor mijn sprint, maar het voelde op dat moment zelf gewoon goed”, zegt hij. “Achteraf kan ik het wel makkelijk analyseren, maar het is moeilijk om precies het juiste te doen in het heetst van de strijd.”

Ondanks zijn vierde plaats behoudt Bennett wel de leiderstrui in Argentinië, al staat Jakobsen door de ritzege en de bonificaties nu in dezelfde tijd. Ploegleider Bernhard Eisel baalt van de misgelopen ritzege. “Een tweede overwinning was mooi geweest, maar we zijn blij met hoe de etappe ging en met nog een dag in de leiderstrui”, aldus Eisel.

Lees ook:
Fabio Jakobsen boekt eerste seizoenszege in tweede rit Vuelta a San Juan
Dit artikel delen:

3 Reacties

wielerlover 24 januari 2023 om 09:35

Het is niet dat hij zo vroeg aan ging, kon het gewoon niet veel langer dan 50-100 meter volhouden.

0
FeitenZijnFeiten 24 januari 2023 om 10:06

Zegt hij dan dat hij vroeg aanging? Hij zegt alleen dat zijn timing fout was en hij nadien niet meer kon versnellen. En dat klopt ook; hij raakt immers ingesloten op het moment dat hij echt aanzet

0
Peel Rijder 24 januari 2023 om 10:45

Feitelijk gezien, klopt dat ja

0

Headlines

Populair

Materiaalzone