Sam Bennett droomt van de groene trui: “Tour de France een groot doel in 2020”

zaterdag 28 december 2019 om 13:58
Sam Bennett droomt van de groene trui: “Tour de France een groot doel in 2020”

foto: Cor Vos

Sam Bennett treedt over vier dagen officieel in dienst van Deceuninck-Quick Step. Na een spraakmakende transfer komt hij over van BORA-hansgrohe, waar hij zes seizoenen onder contract stond. Met zijn nieuwe ploeg wil hij na vier jaar terugkeren in de Tour de France.

“Deceuninck-Quick Step was een van mijn droomteams, vooral toen ik een tiener was”, vertelde Bennett aan RTÉ Ireland. “Ik kom nu in mijn beste jaren. Deze ploeg is het meest winnende team van de afgelopen jaren. Het was iets waar ik zeker deel van wilde uitmaken. Het was een gelegenheid die zich op het juiste moment voordeed en die ik niet kon laten passeren. Ik heb echt het gevoel dat ik naar een hoger niveau stap. Ik wil heel graag terug naar de Tour de France; dat is een groot doelwit voor mij.”

Hij reed de Tour de France tweemaal eerder, maar in zowel 2015 als 2016 kwam hij niet aan winnen toe. Dat deed hij al wel in de andere twee grote ronden. Vorig jaar waren er drie etappezeges in de Giro d’Italia en afgelopen seizoen kwamen daar twee dagsuccessen bij in de Vuelta a España. In Alicante en Oviedo wist hij het laken naar zich toe te trekken. Het waren niet zijn enige zeges in 2019, want in totaal sloeg hij dertienmaal toe: op een rit in de Vuelta a San Juan en het Iers kampioenschap na enkel overwinningen op WorldTour-niveau.

Sam Bennett tijdens de Tour de France 2016 – foto: Cor Vos

“Deceuninck-Quick Step is meer een sprintploeg en ze jagen meer op etappezeges dan op klassementen. Voor mij is dit het perfecte team. Ik word een van hun sprintkopmannen, dus ik word erg goed behandeld. Ik denk dat dit een goede samenwerking wordt. Naarmate ik sterker word, wordt de motor groter. Ik kan veelzijdiger zijn in de wedstrijden waar ik aan meedoe. Ieder jaar probeer ik te verbeteren. Ik wil komend seizoen minimaal weer dertien zeges behalen”, sprak de Ierse sprinter al zijn ambities uit.

Sean Kelly
Bennett werd geboren in het Vlaamse Wervik, maar groeide op in Carrick-on-Suir – de woonplaats van wielerlegende Sean Kelly. Toen hij jonger was, begreep hij niet echt wie Kelly was, moest de sprinter toegeven. “Dat werd wel meer toen ik naar het buitenland ging en de wedstrijden reed, die hij ook had gedaan. Ik had soms moeite om die koersen uit te rijden, terwijl hij er zeven keer had gewonnen. Toen ik eenmaal het niveau doorhad waarop hij zich bevond, werd hij steeds meer een inspiratie voor mij. Hij was buitengewoon.”

Kelly won in zijn carrière liefst vier van de vijf Monumenten meermaals, terwijl Bennett vooralsnog vooral in de etappewedstrijden uitblinkt. “Misschien kan ik in de toekomst wat meer op Sean gaan lijken in de klassiekers, maar voor nu kijk ik meer naar de massasprints en dingen zoals de groene trui in de Tour de France.”

Dit artikel delen:

11 Reacties

RainbowJersey 28 december 2019 om 15:04

De beste sprinter zal toch wel naar de Tour gaan? Dat zou dit jaar best wel eens Jakobsen kunnen zijn.

-Stijn- 28 december 2019 om 16:30

echt niet, heeft amper iets te zoeken in de tour

Rawolf 28 december 2019 om 16:32

Absoluut niet, Bennett heeft veel meer klasse.

Als hij z’n dag heeft kan Jakobsen zich er goed tussengooien maar erg wisselvallig en veel beperkter dan Bennett qua de parcoursen die hij kan verteren.

tendam 28 december 2019 om 17:11

Bennett is wel 29, op de leeftijd van Jakobsen reed hij nog continentaal. Maar op dit moment is hij inderdaad beter.

Marveloke 28 december 2019 om 17:31

Jakobsen heeft toch de motor niet echt. Zodra het een beetje heuvelachtig wordt moet hij lossen, net als Groenewegen

Jean Dumas 28 december 2019 om 17:02

Goede keuze van hem. Een betere ploeg voor een sprinter is er niet.

Jan Blokland 28 december 2019 om 17:24

Denk dat ze beiden naar de Tour kunnen. In echte vlakke etappes kan Jakobsen ook winnen. Zijn er wat meer heuvels is Bennett meer de man.

Marveloke 28 december 2019 om 17:36

Ik hoop dat Gaviria naar de Tour komt in 2020. Hij heeft intrinsiek net iets meer explosiviteit dan Bennett, dus hij kan daar wel eens wat potten gaan breken.

Scott Sunderland 28 december 2019 om 21:53

Gaviria moet wel weer een stuk beter worden dan dit jaar. We hebben de echte Gaviria niet gezien in 2019, of in ieder geval veel te weinig. Dat Richeze weer bij hem is kan verschil maken. Als hij niet verbetert wordt het heel lastig tov sprinters als Bennett.

Scott Sunderland 28 december 2019 om 21:45

Ik zie Sam Bennett die groene trui wel pakken hoor. De combinatie van Bennett en deze ploeg is ideaal. En waarom Jakobsen dan ook niet meenemen. Deze ploeg heeft geen echte klassementsrenners meer. Dus helemaal voor sprints, etappezeges en truien gaan in de Tour. Prima voor Jakobsen hoor. Kansen om verder te groeien.

LB108 29 december 2019 om 12:44

Maar ik zie Bennett niet de punten pakken in tussensprints op zwaardere etappes zoals Sagan.. Matthews kon dit zelf niet en hij klimt volgens mij toch nog beter dan sammy..

Headlines

Materiaalzone

Populair