Sagan sprint sneller dan Gilbert in Brabantse Pijl

woensdag 10 april 2013 om 17:27

Brabantse Pijl

foto: Sirotti

Peter Sagan heeft de Brabantse Pijl op zijn palmares bijgeschreven. De Slowaak van Cannondale klopte in Overijse wereldkampioen Philippe Gilbert (BMC Racing) en diens landgenoot Bjorn Leukemans (Vacansoleil-DCM) in een sprint met drie.

Kenny Dehaes, Ben Hermans, Nikolas Maes, Philipp Deignan, Jan Ghyselinck en Youcef Reguigui veroverden na een snel eerste wedstrijduur een plaatsje in de vlucht van de dag. Stijn Devolder opende op dertig kilometer van het einde de debatten door het gat naar de koplopers alleen dicht te rijden. Enkele kilometers later maakten ook Bjorn Leukemans, Davide Malacarne en Paul Voss de sprong. Zij namen een voorsprong op het peloton van maximaal 40 seconden.

Argos-Shimano zag het gat groeien, en nam bij het ingaan van de slotronde het heft in handen in dienst van Simon Geschke. Door deze actie werd de voorsprong gehalveerd, dus begonnen de favorieten zich te roeren. Op de Hertstraat trok Greg Van Avermaet immers door, met kopman Philippe Gilbert, Peter Sagan, Simon Geschke en Sylvain Chavanel in zijn wiel. Zij reden in één ruk naar de leiders toe. De voorsprong voor deze ruime kopgroep groeide gestaag.

Vlak voor de slotklim plaatsten Nikolas Maes en Greg Van Avermaet een forse versnelling. De BMC-renner hield lang stand, maar toen Peter Sagan hem achterna ging moest hij toch passen. Van Avermaets kopman Philippe Gilbert kon wel aanklampen bij het Slowaaks multitalent, en even later keerde ook Bjorn Leukemans terug. In de sprint met drie zette Gilbert van ver aan, maar hij werd in de slotmeters nog geremonteerd door de ijzersterke Peter Sagan.

Brabantse Pijl 2013 (1.HC)
Leuven – Overijse (200 km)

1. Peter Sagan (Slowakije/Cannondale)
2. Philippe Gilbert (België/BMC Racing)
3. Bjorn Leukemans (België/Vacansoleil-DCM)
4. Sylvain Chavanel (Frankrijk/Omega Pharma-Quickstep)
5. Simon Geschke (Duitsland/Argos-Shimano)
6. Greg Van Avermaet (België/BMC Racing)
7. Davide Malacarne (Italië/Europcar)
8. Stijn Devolder (België/Radioshack-Leopard)
9. Paul Voss (Duitsland/NetApp-Endura Racing)
10. Kenny Dehaes (België/Lotto-Belisol)
Volledige uitslag

Dit artikel delen:

Volg hier

Laatste nieuws

Materiaalzone

Populair