Sagan reageert op valpartij: “Het was de jas”
foto: Sirotti
maandag 3 april 2017 om 16:41

Sagan reageert op valpartij: “Het was de jas”

Peter Sagan heeft een dag na zijn onfortuinlijke val in de Ronde van Vlaanderen van zich laten horen. De wereldkampioen zegt op zijn social media-kanalen dat hij bleef haken aan een jas en daardoor viel. “Mijn wiel had het dranghek niet geraakt als mijn arm niet was blijven haken aan dat object (de jas, red.).”

De nieuwe najaars-editie van RIDE is nu verkrijgbaar! In ons najaarsnummer kijken we vooruit naar de periode waarin ploeteren door regen & modder centraal staan. Met o.a. een uitgebreide reportage met gravelaar Niki Terpstra. Bestel nu jouw exemplaar online voor slechts € 9,95. Wil je RIDE extra voordelig ontvangen? Neem dan nu een abonnement en ontvang 20% korting! 
“Ik ben ervan overtuigd dat deze video mijn gevoel bevestigt dat ik had van mijn val in de Ronde van Vlaanderen”, gaat Sagan verder. “Ik reed dicht tegen het dranghek, maar ik had alles onder controle toen ik voelde dat iets bleef haken aan mijn linkerarm, mogelijk de jas die later op mij lag.”

“Maar dit soort dingen gebeuren nu eenmaal. Ik moet me nu gaan focussen op Parijs-Roubaix.”

 
101 Reacties
Sorteer op:
1 2 3 5
3 april 2017
Klopt, duidelijk te zien
3 april 2017
Vraag me wel af wie nu de schuldige is: de man die zijn jas daar gewoon over het hek hangt, of Sagan die er wat aan hapert. Die jas hing daar echt gewoon te hangen, werd niet op Sagan gesmeten, werd er niet op het laatste moment vlug gelegd, dat kon je toch zien aankomen als je wat uit je doppen kijkt, denk ik dan? Voor de rest nog niet overtuigd van de schuld van de jas, als je er echt in blijft haperen, vermoed ik dat die achter je stuur zou blijven steken. Raar trouwens dat ze niet langs de kant van Van Baarle reden, breder en geen hekken, maar waarover zou je dan nog kunnen discussiëren?
3 april 2017
Inderdaad goed te zien op de slo-motion van die video. Zeer spijtig da dit gebeurd is. Hoop dat Sagan getergd is en zondag zijn revanche neemt.
3 april 2017
Moet je maar niet zo dicht langs de hekken gaan rijden. Eigen schuld, dikke bult.
3 april 2017
Duidelijk is te zien dat de wind(Leeuw) vol van links komt, zocht dus gewoon de luwte op van het publiek en niet het hazepad, al is ie weg van offpiste.
3 april 2017
Door de jas wordt hij uit balans gebracht maar uiteindelijk valt hij doordat hij op de poten van het dranghek rijdt. Zonder uitstaande pootjes had hij hem waarschijnlijk nog recht gehouden ook. Maarja, hij moet de fout vooral bij zichzelf zoeken lijkt me, want dit is wel het gevaar opzoeken natuurlijk. In Roubaix zullen ze ook wel weer gaan grasmaaien.
3 april 2017
Hij steekt ook hand in eigen boezem. In het stuk van cyclingsnews, wat een stuk uitgebreider is, zegt hij namelijk o.a. dat het zijn schuld is. En daar kan ik me goed in vinden.
3 april 2017
Duidelijk te zien ook dat de man met de fiets op zijn shirt de eigenaar is. Op foto's zie je hem tussen de hekken snel het witte jasje (zijn twee jasjes die op elkaar hangen) weer terugpakken.
3 april 2017
Je hoeft niet te vallen van enkel een jas raken, ik denk echter dat het een schrikreactie van het raken waardoor de Stuur fout ontstaat. Gewoon pech zoals sagan zelf aangeeft en niets meer aan te doen. Vorm hem jammer en voor het publiek jammer want hierdoor is het nooit meer echt spannend geworden. Op naar een stoffige roubaix(waar het waaschijnlijk weer jammerlijk droog blijft)
3 april 2017
Heersen is vooruitzien.
3 april 2017
Ja, hij rijdt zowel figuurlijk als letterlijk op het randje en dan kan zoiets gebeuren. Ik kan me niet meer herinneren of er veel andere renners ook zo dicht langs de hekken reden, iemand?
3 april 2017
Risico genomen en verloren. Dat geldt ook voor de 2 in zijn wiel. Waar van Baarle rijdt was veel meer ruimte
3 april 2017
Als je goed let op de pootjes van de dranghekken, zie je duidelijk dat de pootjes waarover hij valt een stuk verder uitsteken dan de pootjes van de hekken daarvoor. Eigen schuld dus, niet goed vooruit gekeken. Al kan dat natuurlijk ook door de jas komen dat hij even afgeleid was.
3 april 2017
Zojuist ook het filmpje gezien, ik geloof ook idd dat hij door die jas een kleine stuurafwijking heeft gekregen. Dat icm met het pootje van het dranghek heeft hem doen vallen. Sowieso is het rijden in het kantje daar op het randje:-) Dus de beslissing om daar te gaan rijden is door hemzelf genomen, en is het risico dat hij daardoor neemt ook voor hemzelf. Met of zonder jas (of wat dan ook) die daar hangt is het mi erg gevaarlijk om daar te gaan rijden, en nog gevaarlijker om iemand zijn wiel te kiezen die dat doet.
3 april 2017
De jas is de oorzaak, maar het is Sagan's schuld.
3 april 2017
Achteraf gezien, alle dranghek poten staan een halve meter van de weg, maar daar staan ze bijna op de weg, als ie plots had uitgeweken zondag had ie de rest waarschijnlijk ook mee genomen, fout bij de organisatie of een toeschouwer die het hek verplaatste uit eigen of nationaal belang.
Hij toucheert de jas maar blijft er niet aan haken en vervolgens rijdt hij over de pootjes van de nadar en dat veroorzaakt de val. Gewoon zijn eigen fout door het risico te nemen zo dicht langs het publiek te rijden. Ook bij grote stuurkunstenaars kan het een keer fout gaan.
3 april 2017
Hij neemt inderdaad een risico door zo dicht langs de hekken te rijden, misschien juist om zo de andere twee uit te dagen hem op deze lastige kant te volgen. Wel is te zien dat zijn stuur licht naar links wordt getrokken door het jasje, waardoor hij niet meer om het pootje van het dranghek heen kan. Conclusie: risico genomen en daarvoor gestraft. Oorzaak val: jasje
3 april 2017
@Zjoske, idd - die pootjes steken veel verder uit dan bij de andere hekken - staan ineens midden op het paadje waar Sagan en co op fietsen. Kijk ook maar naar de val van Naesen die rijdt in een rechte lijn over het zand gedeelte en valt alleen maar omdat opeens die pootjes ineens uitsteken. Sagan zou afgeleid kunnen zijn door aanraking met jas of die jassen belemmerde Sagan het zicht op de uitstekende pootjes (kijk hoe Sagan naar de grond kijkt, jassen lijken precies in zijn zichtlijn te zijn, hij ziet die pootjes daardoor veel later)?
3 april 2017
Als is het de jas, dan nog rijdt Sagan onverantwoord dicht tegen de hekken aan. Je ziet duidelijk dat Van Avermaet en Naesen veel minder risico nemen. Overigens is de jas die aan de fiets van Naesen blijft hangen weer een andere jas dan die van Sagan. Ik vraag me af in hoeverre die val van Naesen zijn eigen schuld was, want je ziet duidelijk dat hij al de hekken in rijdt voordat hij tegen Van Avermaet opbotst. Misschien als schrikreactie de hekken ingestuurd? Zou die vent zijn jas eigenlijk nog terug hebben gekregen?
3 april 2017
Inspector Kloezoo, Maigret of Janssen en Janssen hadden hier geen loop voor nodig, aan de grond te zien is duidelijk te zien dat het hek minimaal 20/30 cm naar voren is geplaatst. Tijd voor de zoektocht naar de man met het jasje.
3 april 2017
@TykkeThor Zijn duidelijk twee jasjes die over elkaar heen hangen: zwarte en witte daaronder. Sagan toucheert de zwarte, die daardoor op Naessen wappert en het witte jasje er ook afgooit. Zat ook in Naessens fiets verwikkeld toen hij opstond. Zwarte jasje wordt daarna door motard weer het publiek in gegooid en het witte jasje door de eigenaar snel tussen de spijlen teruggegrepen (zie derde foto http://sporza.be/cm/sporza/wielrennen/1.2941460)
3 april 2017
Mogelijk belemmerde het jasje zijn zicht om te zien dat hij recht op de pootjes van het hekje afreed, maar Sagan rijdt ook 10-20 cm meer naar binnen dan Naessen en Van Avermaet. Dus als hij wat dichter tegen de kasseien had gereden was er niets aan de hand geweest. Het jasje, of beter de eigenaar van het jasje lijkt me zeker niet de schuldige. Hoogstens zou er nog gewezen kunnen worden - als dat gebeurd is - naar de mensen die het hek erna naar voren hebben verplaatst.
Dat mensen huer ook echt sagan de schuld geven want eigen schuld dat hij zo dicht langs het hek rijd. Het hek staat er niet voor niets en ALLES dient ACHTER het hek te blijven. Dus publiek, fototoestellen, vlaggen en dus ook jassen.
3 april 2017
@schipperaar 'Een toeschouwer die het hek verplaatste uit eigen of nationaal belang'. Waarom niet meteen de geest van Claudy Criquielion die de vlucht van een mede-Waal en goede Belg wou beschermen? Ook in cinema nemen spoken dan nog eens de vorm aan van een lege jas...
1 2 3 5

Reacties zijn gesloten.