Sagan, Quintana, Valverde, Vandenbroucke, Tour de Normandie

Sagan, Quintana, Valverde, Vandenbroucke, Tour de Normandie
Door Luuk Zuijderwijk en Nick Doup
maandag 19 maart 2018 om 20:00

In de rubriek WielerFlits Kort bundelt WielerFlits al het nieuws dat te groot is voor het servet, maar te klein voor het tafellaken. Vandaag onder andere over de selectie van BORA-hansgrohe in de E3, de samenwerking tussen Nairo Quintana en Alejandro Valverde en twee Nederlanders in de top drie van de Tour de Normandie.

Peter Sagan kent ploeggenoten E3 Harelbeke

BORA-hansgrohe heeft de selectie voor de E3 Harelbeke van aanstaande vrijdag vrijgegeven. Opvallend is dat kopman Sagan het zonder vaste piloot Daniel Oss moet doen. Sagan zal hopen op een beter resultaat dan vorig jaar, toen werd hij 108e op ruim tien minuten van winnaar Greg Van Avermaet.


Nairo Quintana: “Als het nodig is, werk ik voor Valverde”

Movistar-duo Quintana en Aljandro Valverde staan beiden als favorieten voor de eindzege aan de start in de Ronde van Catalonië die vandaag is begonnen. De Colombiaan is realistisch over de verdeling binnen de ploeg. “We starten als gelijken, met evenveel verantwoordelijkheden. Maar ik ben er zeker van dat Valverde in betere vorm is dan ik, en als het nodig is, werk ik voor Valverde”.

Valverde zelf loopt niet weg voor de verwachtingen die er zijn omtrent zijn presteren in de Catalaanse ronde. “Ik heb het rugnummer één op mijn tenue gespeld, maar het is de koers zelf die bepaalt hoe het gaat lopen”, aldus de titelverdediger. “Nairo is altijd in goede conditie, ik ben er zeker van dat hij het goed gaat doen. Ook Marc (Soler, red.) is in goede vorm. Met drie renners in goede vorm kunnen we spelen, want andere teams zullen vooral op mij letten. In de ideale situatie wint één van ons drie”, spreekt Valverde lovend over zijn team voor de Ronde van Catalonië.


Volg ons op sociale media!

Naast onze website zijn wij ook op diverse sociale media actief! Volg ons op de volgende kanalen:


Dochter Vandenbroucke op stage bij Quick-Step Floors

Het Vandenbroucke-gen blijft in het peloton. Cameron Vandenbroucke, de 19-jarige dochter van wijlen Frank, zal in april stage gaan lopen bij Quick-Step Floors. Dat vertelde ze aan Belga op de boekpresentatie ‘VDB, de biografie’. “Ik studeer communicatie aan de hogeschool in Doornik”, zegt ze. “Het is altijd al mijn droom geweest om in het wielrennen aan de slag te gaan en daarom heb ik Patrick Lefevere aangesproken. Ik ga aan de slag vanaf 16 april. Het is een stage van een maand en ik zal onder meer één en ander doen voor Luik-Bastenaken-Luik, mee de sociale media van de ploeg verzorgen, een beetje PR, vooruit werken rond de Tour en dergelijke meer.” In 2003 werkte Lefevere bij QuickStep-Davitamon een jaar samen met Vandenbroucke senior.


Maas breekt hand op training

Danny Maas kan voorlopig niet koersen. De 18-jarige sprinter van BEAT Cycling Club heeft op trainingskamp zijn hand gebroken. Het voorval gebeurde in Oudenaarde, laat zijn ploeg weten. Hoe lang Maas uit de roulatie is, is niet bekend.


Cees Bol en Jason van Dalen op podium in Normandië

De eerste etappe van de Tour de Normandie (2.2) heeft een zege opgeleverd voor Fabian Lienhard. De Zwitser, die uitkomt voor Holowesko-Citadel, was de beste uit een kopgroep waar ook meerdere Nederlanders in zaten. Cees Bol van SEG Racing Academy eindigde als tweede, Jason van Dalen uit de stal van Delta Cycling Rotterdam moest genoegen nemen met de derde plaats. De beslissende aanval werd vlak voor de finish geplaatst. Het peloton kwam te laat.

Dit artikel delen:

12 Reacties

keej015 19 maart 2018 om 20:09

Edit redactie: Thanks!

WCEendT 19 maart 2018 om 20:15

Mooi van Lienhard! Topper

miguelon 19 maart 2018 om 22:20

Edit redactie: Thanks!

Steven_E 19 maart 2018 om 22:43

Lefevere en VDV werkten bij mijn weten niet enkel samen bij QuickStep, maar ervoor sowieso ook bij Mapei en mogelijk zelfs nog bij Domo?

Mwielerfan 19 maart 2018 om 22:56

Domo was na mapei toch

castroviejo 20 maart 2018 om 08:09

@MWielerfan: Klopt

Steven_E 20 maart 2018 om 10:40

Zeg ik dan dat dat ervoor was? :) Vraag me alleen af of VDB effectief actief is geweest voor Domo, of er enkel nog even een contract had voor QuickStep overnam.

nonkel 20 maart 2018 om 11:14

iemand enig idee waarom Postlberger niet geselecteerd is? Was vorig jaar toch 1 van de revelaties

Tinkerbell 20 maart 2018 om 11:59

@nonkel
Die was ziek geworden voorafgaand aan Omloop het Nieuwsblad en nog steeds niet 100% hersteld dus hij wil geen risico nemen.

Zjoske 20 maart 2018 om 12:28
Quote:
. @E3Harelbeke on #March 23 with @Ackes171 | @ErikBaska | @MichaelKolar_ | @Ch_Pfingsten | @petosagan | #Schwarzmann | @RudiSelig

Kunnen ze niet gewoon een normale startlijst vrijgeven zonder die idioot, achterlijke Twitter bijnamen?

nonkel 20 maart 2018 om 13:32

@ Tinkerbell bedankt voor de info

Udo_Bölts 22 maart 2018 om 18:48

Waarom zou Oss niet rijden? Sparen ze hem in deze drukke weken?

Volg hier

Headlines

Populair

Materiaalzone